ЦСКА готви нов удар в Скандинавия - води на "Армията" нападател с български корени


ЦСКА готви нов удар в Скандинавия - води на "Армията" нападател с български корени
Снимка: Официален сайт - ЦСКА

6812 0

ЦСКА се подсили по време на два поредни трансферни прозорци с норвежци, след като първо на "Армията" акостира Джонатан Линдсет още през лятото, а няколко месеца по-късно същото стори и бившият му съотборник - Тобиас Хайнц.

Двамата оперират в офанзивен план, а от ръководството на 31-кратните шампиони отново гледат към Скандинавския полуостров за футболист, съобщава местното издание "Nettavisen Sport".

Оказва се, че ръководните фактори са "хвърлили око" на норвежкото крило Николай Якобсен Христов, който всъщност има български корени и паспорт.

Той е на 22 години и се подвизава в третодивизионния норвежки Гроруд, за който през 2022 г. изигра 29 мача и се отчете със 7 гола и 3 асистенции. Това се случи във второто ниво на местния футбол, но активността на лявото крило не бе достатъчно за оставане в надпреварата. 

В Норвегия твърдят, че интерес към Христов има и от други родни клубове, но "червените" имат най-голям шанс да го привлекат. Трансферният прозорец у нас затваря на 28 февруари, така че пред ЦСКА има три седмици за официализиране на сделката.

Футболистът има контракт с настоящия си клуб до края на настоящата година. За него има общо 90 двубоя, в които се е отчел с 15 гола и 7 асистенции. Transfermarkt е оценил качествата му на 200 000 евро. 

Вижте кой входящ трансфер в ЦСКА се е провалил!

Етикети:
Sportlive.bg

ТОЧНО ПОПАДЕНИЕ


виж всички

Още по темата


Timeout


виж всички
Избрано от Левски

Рекордният трансфер на Левски и Сираков: Искаха 20 млн., а Гонзо стана историческа издънка

През този зимен трансферен прозорец Левски се раздели с двама от титулярите в нападението си - бразилците Роналдо...

Реклама
Най-четени новини

виж всички