ЦСКА прегази Адмира и във втория мач в Лига Европа


ЦСКА прегази Адмира и във втория мач в Лига Европа
Снимка: Официален сайт на ЦСКА

10949 0

Българският гранд ЦСКА затвърди огромната разлика в класите с Адмира (Вакер), след като и в гостуването си в Австрия възпитаниците на Нестор Ел Маестро лесно надделяха над съперника си с 1:3. 

Още в 14' Кирил Десподов удари греда, но при добавката на празна врата Мауридес успя да отбележи. В началото на второто полувреме отново бразилският нападател реализира, след като защитата на Адмира сбърка фатално.

Австрийският тим все пак успя да реализира едно попадение, след като Бакъш вкара красив гол. Разликата обаче беше възстановена от Жоржиньо, който завърши перфектна контраатака на отбора - 1:3.

Така с общ резултат 6:1 ЦСКА продължава напред към следващата фаза. Там "червените" се изправят срещу Копенхаген, който води с 3:0 в реванша срещу Стярнан (Исландия). В първата среща датчаните биха с 2:0.

ПЪРВО ПОЛУВРЕМЕ

Домакините натиснаха в самото начало и пробваха няколко удара отдалеч, но Черниаускас успя да се намеси. В 14' пък Десподов беше изведен в наказателното поле и успя да стреля, но уцели страничната греда. Никой обаче не покри Мауридес, който от по-малко от метър разстояние засече с корема си и отбеляза - 0:1.

Последваха още два удара от дистанция на Тиаго, които не бяха много силни, но стражът на домакините Кутин се затрудни да ги отрази.

До края на полувремето червените контролираха играта и допуснаха само едно по-опасно положение пред Черниаускас. Това се случи в 45-ата минута, когато Шмид овладя и шутира от десетина метра, но покрай горния ляв ъгъл на вратата.

ВТОРО ПОЛУВРЕМЕ

В 51' "червените" имаха страхотен шанс да вкарат втори гол, но Мауридес стреля от 5 метра в аут. Само 2 минути по-късно обаче той поправи грешката си. Защитник на Адмира върна много лошо топката за вратаря Кутин. Мауридес успя да изпревари стража, а след това отбеляза на празна врата - 0:2.

Само 3 минути по-късно Адмира успя да намали. Бакъш успя да овладее топката в наказателното поле и, въпреки че беше насочен към границата на наказателното поле, все пак успя да се обърне и да стреля между краката на Чорбаджийски в десния долен ъгъл - 1:2.

В 78' ЦСКА осъществи впечатляваща контраатака. Джеферсон изведе Едвин Джеси по лявото крило. Плеймейкърът на тима нахлу към наказателното поле, развинти защитник на съперника и успя да намери Жоржиньо на перфектна позиция в наказателното поле. Крилото нямаше проблем да реализира и отново да покачи разликата на 2 гола.

СТАРТОВИ СЪСТАВИ

АДМИРА ВАКЕР: 29. Кутин, 3. Спасич, 4. Бауер, 7. Щаркъл, 8. Жвиершич, 11. Бакиш, 14. Хюлманд, 16. Шмид, 22. Маиер, 27. Айву, 44. Яколиш

ЦСКА: 30. Черниаускас, 27. Секулич, 25. Перейра, 4. Чорбаджийски, 3. Жеферсон, 6. Пинто, 16. Бикел, 19. Десподов, 20. Тиаго, 7. Жоржиньо, 9. Мауридес

ПРЕДИ ДВУБОЯ

ЦСКА постигна изключително добра победа с 3:0 срещу австрийския тим, след като изигра превъзходно първо полувреме, в което отбеляза 3 гола. "Червените" пропиляха няколко шанса през второто полувреме и ще трябва да внимават срещу Адмира, въпреки че ясно се показа кой е по-добрият отбор.

Адмира е в серия от 5 поредни загуби, като последната беше от Рапид Виена у дома с 0:3. От началото на сезона пък "червените" са допуснали само един гол, докато за последно в официален мач австрийците отбелязаха 3 или повече гола през април срещу Волфсбергер.

Очаквайте стартовите състави към 19:00 часа!

Етикети:
Sportlive.bg

ТОЧНО ПОПАДЕНИЕ


виж всички

Още по темата


Timeout


виж всички
Избрано от ТЕНИС

Стотици милиони: Колосалната точна сума пари, която Григор Димитров е заработил през цялата си кариера

Наскоро най-добрият български тенисист Григор Димитров отбеляза 600 поредни седмици в топ 100. Гришо се сблъска...

Реклама
Най-четени новини

виж всички