Пенев за Ел Маестро: Като имаш победи и генералите нищо не могат да ти кажат


Пенев за Ел Маестро: Като имаш победи и генералите нищо не могат да ти кажат
Снимка: БГНЕС

1492 0

Почетният президент на ЦСКА Димитър Пенев сподели очакванията си днешния реванш срещу Адмира във втория квалификационен кръг в Лига Европа. Той е категоричен, че отборът се нуждае от победа и във втория мач, въпреки победата с 3:0 в София. 

"Хубавото е, че Виена е по-близко място до България и ще могат доста привърженици да подкрепят отбора. Освен това имаме фенове в региона - Германия, Чехия... Ще бъдем и няколко ветерани, както в Рига. Надявам се, че нашата публика ще е доста голям брой. Иначе реваншите винаги са сериозни. И с два-три на нула да си победил в първата среща, не бива да се отпускаш. Треньорите и състезателите трябва да са много отговорни, футболистите да не се пазят от контузии, а да влизат здраво в единоборството, защото победата ни трябва и във втората среща. В случая и 0:0 върши работа, но това изобщо да не си го и помисляме. Трябва да прескочим нулата - най-добре е да вкараме поне един-два гола. Хубавото е, че позапазихме сили в мача с Витоша. Нормално беше малко по-лежерно да играем в тази среща. Аз лично поздравявам треньора ни, защото проведе спокойно срещата. Похвали и за Витоша, който показа амбиция, имаха футболни моменти срещу ЦСКА. Още малко качество им трябва, но са тръгнали на прав път", заяви пенев пред "Тема спорт".

Относно новия наставник на тима Нестор Ел Маестро:"Човекът говори добре, интелигентно, но това е нормално, защото има победи. Я да видим обаче какво му е на треньора на Локо Пловдив - Акрапович. След две загуби какво да обяснява - подготовки, селекция, едно-друго, обаче губят. Така че, като побеждаваш, е лесно да се говори. Важното е, че ЦСКА печели, а и има конкретна мисъл как да се стигне до успеха във всяка среща. Не се мъчим по терена, а през миналия сезон имаше такива двубои. Нестор има пълен картбланш. Да се надяваме, че всичко около отбора ще е нормално и няма да има контузии. Сега срещу Адмира ще се наложат някои промени, защото Бодуров и Малинов са наказани за Европа, но в ЦСКА има достатъчно материал, който да ги замести. Треньорът си знае нещата. Няма да му даваме акъл. Човекът се справя добре. Като имаш победи и генералите нищо не могат да ти кажат. Така беше едно време. Даже ще те почерпят една водка или нещо безалкохолно (смее се)", допълни още той.  

Етикети:
Sportlive.bg

ТОЧНО ПОПАДЕНИЕ


виж всички

Още по темата


Timeout


виж всички
Избрано от Левски

Рекордният трансфер на Левски и Сираков: Искаха 20 млн., а Гонзо стана историческа издънка

През този зимен трансферен прозорец Левски се раздели с двама от титулярите в нападението си - бразилците Роналдо...

Реклама
Най-четени новини

виж всички