Баялцалиев смята гола на ЦСКА за нередовен: Подозрителното е, че всичко спорно се даде за "червените"


Баялцалиев смята гола на ЦСКА за нередовен: Подозрителното е, че всичко спорно се даде за "червените"
Снимка: Rostislav Grancharov / LAP.bg

14215 0

Бившият международен асистент съдия Детелин Баялцалиев даде своето мнение за решенията на двубоя Етър - ЦСКА, като за поне едната от тях е категоричен, че главният съдия Ивелин Занев е взел грешно решение. След срещата от великотърновския клуб бяха много гневни на отсъжданията и най-вече заради отменения им гол в последните минути.

Кои са спорните ситуации от двубоя?

"За мен дискусионните ситуации са три. Не само тази с червения картон на Юга и отменения гол в края. А и признаването на гола на ЦСКА. За мен там съдията категорично сбърка, защото имаше нарушение в началото на атаката на "червените".

Тук учудващо за мен е, че нямаше намеса на ВАР. Като казвам, че нямаше - имам предвид, че главният съдия не бе извикан на монитора да види положението отново. Иначе комуникация между съдиите може и да е имало", заяви той пред "Мач телеграф".

Относно ситуацията с отменената дузпа: "Никой не може да ме убеди, че нарушението свършва вън. То свършва в момента, в който Юга си отделя ръката от гърба на играча на Етър, което ако не вътре, е поне на линията. Но наистина ситуацията е трудна, сложна и оценката на арбитърът не може да се намали много дори и да е сбъркал. За мен изненадващо бе, че в първия момент, картонът за Юга бе жълт. Трябва да е червен, независимо къде е нарушението. Това е умишлено предотвратяване на очевидна възможност за гол. При дузпа картонът е жълт, ако е имало опит за игра с топката, докато в случая имаше умишлено нарушение в гърба. Подозрителното е, че всичко спорно се даде за "червените"". А след двубоя ЦСКА отнесе голяма критика от Аспарух Никодимов заради представянето си на терена.

Етикети:
Sportlive.bg

ТОЧНО ПОПАДЕНИЕ


виж всички

Още по темата


Timeout


виж всички
Избрано от ЦСКА

"Тайни от бг елита": Фаетон от ЦСКА крие "младежка грешка", която за малко да му провали кариерата

"Тайни от бг елита" е новата рубрика, с която екипът на SportLive.bg ще запознава своите читатели с любопитни...

Реклама
Най-четени новини

виж всички