Бивш български рефер назова съдийските грешки на Валентин Железов от мача Локомотив София 3:2 Левски


Бивш български рефер назова съдийските грешки на Валентин Железов от мача Локомотив София 3:2 Левски
Снимка: Yulian Todorov / LAP.bg

7956 0

Бившият футболен рефер и настоящ лектор по съдийство - Детелин Баялцалиев, посочи грешките на главния съдия Валентин Железов, които е допуснал по време на мача Локомотив София 3:2 Левски.

Баялцалиев се спря на ситуацията, при която "железничарите" вкараха третия си гол, както и на тази, при която резултатът стана 1:1 след попадението на Георги Миланов от пряк свободен удар:

"Фаул има поради следните критерии: ръката на футболиста на Локомотив не е в естествено положение, тя прави тялото му по-голямо, спира топката, а от това се възползва негов съотборник, който дава дълъг пас, след който се осъществява головото подаване, т.е. тази наказуема игра дава началото на атаката, от която е отбелязан голът".

"Това дава основание на ВАР да се намеси (правилно). След т.нар. On field review (преглед на терена), съдията потвърждава неправилно взетото от него решение да не отсъжда пряк свободен удар. Това е негова втора грешка", коментира Баялцалиев пред "Gerena.bg" и допълни:

"За да не ме обвините в пристрастност, ще кажа, че не трябваше да бъде отсъден и пряк свободен удар при първия гол на Левски. Ръката на играча на Локомотив е пред тялото и тя е в естествено положение".

ПРОЧЕТЕТЕ ОЩЕ - Одитът е приключил - краят на 2022 година се очертава щастлив за Левски?

Етикети:
Sportlive.bg

ТОЧНО ПОПАДЕНИЕ


виж всички

Още по темата


Timeout


виж всички
Избрано от ЦСКА

"Тайни от бг елита": Фаетон от ЦСКА крие "младежка грешка", която за малко да му провали кариерата

"Тайни от бг елита" е новата рубрика, с която екипът на SportLive.bg ще запознава своите читатели с любопитни...

Реклама
Най-четени новини

виж всички