След Левски - Ботев Пловдив: Бивш български рефер "срина със земята" Станимир Тренчев и ВАР


След Левски - Ботев Пловдив: Бивш български рефер "срина със земята" Станимир Тренчев и ВАР
Снимка: Emona Tsoncheva / LAP.bg

20460 0

На 8 октомври (събота) Левски победи Ботев Пловдив на "Герена" с минималното 1:0, но двубоят  ще се запомни най-вече със спорното съдийско решение на Станимир Тренчев, който отмени изравнителен гол на "канарчетата" в 64-ата минута след намеса на ВАР.

В коментар пред "Труд", бившият български рефер - Детелин Баялцалиев, обясни защо решението на арбитъра да отсъди нарушение на Ману срещу Цунами е неправилно и изрази мнение, че Тренчев "не е в Първа лига по заслуги, а по други причини":

"От гледна точка на съдията казвам, че има някакво съприкосновение. Възможно е тази интервенция с ръката да извади от равновесие защитника на Левски Цунами. Ако има такова, арбитърът трябваше да свири фаул още на момента. Беше ли го направил, щяхме да си кажем, че съдията е преценил, че го е извадил от баланс. Но не го стори, защото така е преценил. Поради тази причина ВАР не трябва да се намесва, тъй като няма очевидна грешка. Не мога да си обясня защо този рефер, след като видя в реално време, че не е нарушение, след това си промени решението? По кои критерии го направи? Истината е, че той не е в Първа лига по заслуги, а по други причини".

Баялцалиев все пак отчете и факта, че Станимир Тренчев е допуснал грешки и в ущърб на "сините": "Направи и други грешки. Има нарушение на границата на наказателното поле срещу Уелтън, което е дузпа. Тук съдията може да не успее да прецени, но ВАР трябваше да се намеси задължително, а не го направи. Веднъж се намеси неправилно при отменения гол, втори път не го стори, когато трябваше...".

"Има и още една спорна ситуация, която не мога да твърдя дали има, или няма нарушение в наказателното поле срещу Илиян Стефанов. Беше му показан жълт картон за симулация, каквато по мое мнение няма. Истината обаче е, че вратарят не играе с топката, докато Стефанов го направи. Имаше възможност да продължи атаката, но бе съборен. Тук е важно каква е била комуникацията между съдията и ВАР, може да са преценили единодушно, че е симулация. Факт е, че след този мач се създава полемика около съдийството, а не за случващото се на терена. Двата тима изиграха мач, в който имаше хубави футболни моменти, но те остават на заден план. Дискутира се основно отмененото попадение, а истината е, че има потенциално 2 дузпи за Левски", завърши Детелин Баялцалиев.

ПРОЧЕТЕТЕ ОЩЕ - Роналдо от Левски се нареди до големи имена в бразилския футбол!

Етикети:
Sportlive.bg

ТОЧНО ПОПАДЕНИЕ


виж всички

Още по темата


Timeout


виж всички
Избрано от ТЕНИС

Кога и как Григор Димитров спечели 8-цифрена печалба пари в тениса: Периодът, направил го милионер

Първата ракета на България Григор Димитров се радва на отлична форма вече не един и два месеца. Той показва най-добрия...

Реклама
Най-четени новини

виж всички