Аспарух Никодимов: Контролите не се показателни, важни са първите официални мачове


Аспарух Никодимов: Контролите не се показателни, важни са първите официални мачове
Снимка: Ilian Telkedzhiev / Lap.bg

839 0

Една от най-големите легенди в историята на ЦСКА - Аспарух Никодимов, коментира неособено задоволителните резултати на "армейците" в приятелските мачове по време на зимния лагер на отбора в Турция.

"Червените" записаха 1 победа, 3 равенства и 2 загуби. Според бившия играч и треньор на тима обаче, това не може да бъде показателно, а изводи могат да се правят едва при подновяването на сезона у нас.

"Футболистите сега правят интензивни тренировки и контролите не могат да бъдат показател за формата на отбора. Не може да се добие реална представа в какво състояние е ЦСКА. Едни играчи влизат по-бързо във форма, а други - по-бавно. Дали изобщо вървят равномерно нещата. Това е времето за подготовка, защото се съчетават контролите с по-тежки тренировки. Някои играчи могат и да се скатават малко, а други да са по-слаби физически и да са по-изморени", заяви Паро пред "Меридиан Мач" и продължи.

"Като се изравнят горе-долу нещата, което ще е една седмица преди старта на полусезона, тогава може да се коментира. Тогава нещата влизат в своето русло. След като изиграят няколко мача, ще се види кой в каква форма е. Но това ще стане, след като се изиграят няколко официални срещи", добави той.

За единственото попълнение и плановете през сезона

"Само един нов е привлечен, но това означава, че останалите играчи трябва да се доказват, че заслужават да са в ЦСКА. Не може да има постоянно някакво текучество. Важно е как отборът ще стартира полусезона. Някои хора казват, че денят се познава от сутринта, но не е така винаги. До третия официален мач ще се разбере кой е в добра форма и кой не е.

Вече трябва да се гони едно постоянство. Надявам се да е бил полезен този лагер в Турция. В контролите може някои играчи и да не са показали 100% от възможностите си. Те не са мерило нито за формата на играчите, нито за това дали са успели да надградят. Това го знам от опит. Трябва да си постоянно с тях, за да ги оцениш реално. Дано всеки да е в максимална форма и да зарадват феновете на отбора", завърши легендата на "червените".

Етикети:
Sportlive.bg

ТОЧНО ПОПАДЕНИЕ


виж всички

Още по темата


Timeout


виж всички
Избрано от БАЛКАНИ

Сценарият с двете ЦСКА напът да се повтори в съседно на България първенство

Румънският футбол е напът да повтори неприятно постижение на българската Първа лига. Става въпрос за прецедента...

Реклама
Най-четени новини

виж всички