ЦСКА със спешни мерки: Излиза на палатков лагер пред сградата на БФС в Бояна


ЦСКА със спешни мерки: Излиза на палатков лагер пред сградата на БФС в Бояна
Снимка: Emona Tsoncheva / / LAP.bg

2506 0

Ръководството на ЦСКА публикува нова декларация след решението на БФС да извади изпълнителния директор Филип Филипов за 1 година от футбола и да глоби клуба с 15 000 лева. Крайните мерки бяха наложени заради участието на Филипов на конгреса, организиран от Димитър Бербатов и екипа му.

От "Армията" написаха на страницата на клуба във "Фейсбук", че от понеделник излизат на денонощен палатков лагер в знак на протест и приканват всички желаещи да се присъединят към тях. Ето пълния текст, публикуван без редакторска намеса:

"Армейци,

По повод нелепите решения на невписания и нелегитимен президент на БФС и последвалите под негово давление наказания срещу ЦСКА, декларираме нашето твърдо намерение с всички позволени и легални средства да се борим срещу тези несправедливи и граничещи с безумието действия. Клубът ни няма да стои безучастен срещу тази глутница озверели и престъпно самозабравили се футболни псевдовизионери, които искат нагло да лишат хиляди подрастващи и практикуващи да обичат и работят за доброто бъдеще на най-популярната игра у нас.

Декларираме, че ще си търсим правата по съответния ред чрез българското законодателство, но паралелно ще се обърнем към правовите институции в Европа. От понеделник на обяд ще пристъпим и към конкретни действия. Приканваме всички засегнати и ощетени, както и всички, които смятат, че е дошло време за промяна, да се присъединят към нашия безсрочен протест пред централата на БФС в Бояна. Той ще е с мирни граждански средства, като ще бъде организиран и денонощен палатков лагер.

Своевременно ще ви информираме за организацията и предприетите от наша страна мерки. Няма да се откажем, докато справедливостта не възтържествува! Заедно ще спечелим и тази битка!" Ето каква бе предишната декларация на "червените" относно БФС.

Етикети:
Sportlive.bg

ТОЧНО ПОПАДЕНИЕ


виж всички

Още по темата


Timeout


виж всички
Избрано от ТЕНИС

Кога и как Григор Димитров спечели 8-цифрена печалба пари в тениса: Периодът, направил го милионер

Първата ракета на България Григор Димитров се радва на отлична форма вече не един и два месеца. Той показва най-добрия...

Реклама
Най-четени новини

виж всички