Шефът на ЦСКА за БФС: Не може те да забранят на децата да играят футбол!


Шефът на ЦСКА за БФС: Не може те да забранят на децата да играят футбол!
Снимка: Оф. сайт на ЦСКА

1810 0

Много емоционален коментар за наказанието си от БФС направи изпълнителният директор на ЦСКА Филип Филипов. Той благодари на ръководството на своя клуб, че застана зад него, след като бе наказан 1 година да не се занимава с футбол заради присъствието си на Конгреса на БФС на 18 март.

"Искам да благодаря на ръководството на ЦСКА, че застава зад мен. Аз си върша работата, за която съм там, с цялото си сърце и душа. За мен не е важно дали ще бъда градинар, или изпълнителен директор - по същия начин ще я върша, както в тези месеци, откакто съм на работа. Тревата ще бъде в добро състояние - да са спокойни феновете, тревата ще ни бъде най-добрата", каза Филипов пред "Дарик".

"Моето изваждане не е големият проблем. Проблемът е изваждането на над сто клуба от футбола. Това решение мога да го коментирам като глупаво, абсурдно, неадекватно, каквито са повечето решения на това ръководство на БФС. Даже последното им решение, което бяха взели за чужденците - днеска го взимат, след два дни го отменят. Очаквам и сега след няколко дена пак да си отменят решението - не могат те да са хората, които ще забранят на децата да спортуват, да играят футбол", посочи той.

"Ще заведа дело срещу тези хора в Бояна. Няма как те да ми отнемат правото на труд и възможността да работя във футбола. Трябва да разберат, че те не са футболният съюз. Футболният съюз са клубовете. Те са толкова неадекватни, че просто... Неслучайно за 16 години докараха футбола до кота 0. Фактът, че толкова клубове искат промяна в управлението на футболния съюз - това е легитимирането", зарече се директорът.

"Тези хора трябва да се засрамят, да разберат, че не са за там. Един път през тези 16 години да проявят достойнство, да си съберат багажа и да се махнат от Бояна. Не им е там мястото. 16 години явно им е добре там. Спокойствие, чист въздух. Ресторантчето работи, правят си банкетчета, обядчета. Те общо-взето това правят, друго не правят. Вчера Изпълкомът е бил като брънч. Отиват там да си хапнат и да се повеселяят. Защо да се махат - хубав живот си живеят, какво ги интересува, че футболът ни е на дъното", каза още той. А ето как по-рано той нападна Наско Сираков заради подкрепата му към Боби Михайлов.

Етикети:
Sportlive.bg

ТОЧНО ПОПАДЕНИЕ


виж всички

Още по темата


Timeout


виж всички
Избрано от ЦСКА

"Тайни от бг елита": Фаетон от ЦСКА крие "младежка грешка", която за малко да му провали кариерата

"Тайни от бг елита" е новата рубрика, с която екипът на SportLive.bg ще запознава своите читатели с любопитни...

Реклама
Най-четени новини

виж всички