Става страшно за БФС: Страната се вдига на бунт, готвят бойкот на първенствата заради изхвърлените клубове


Става страшно за БФС: Страната се вдига на бунт, готвят бойкот на първенствата заради изхвърлените клубове
Снимка: LAP.bg / колаж на SportLive

13795 0

Напрежението в родния футбол се покачва с всяка изминала минута. В доста големи градове в страната стартираха бунтове срещу решението на БФС да изключи 104 аматьорски клуба, съобщава „24 часа“.

Шестдесет и два от въпросните клубове са изхвърлени, тъй като са имали представители на конгреса на 18 март. При останалите причините са други, но все са свързани със заявената подкрепа за Димитър Бербатов.

В Бургас вече се проведе публична демонстрация срещу Борислав Михайлов и ръководството на футболната ни централа. Изданието разкрива, че 25 клуба от Бургаска област подписаха декларация с готовност да напуснат първенствата на БФС в знак на солидарност към изхвърлените си колеги. Медията показа и подписани документи, и декларации.

Над 200 души се събраха и в Сливен, където родители и деятели подкрепиха изключен клуб от града.

В Сливен и Ямбол също подписаха декларации с готовност за бойкот на първенствата в аматьорския футбол. Същото намерение изразиха и клубове от други области.

Припомняме, че от ЦСКА вече обявиха официално, че от следващата седмица започват безсрочни протести с денонощен палатков лагер пред сградата на БФС в "Бояна".

Междувременно от БФС явно започват да бият частичен отбой  - засега са обявили, че детски отбори на изключените клубове може да играят. Мачовете на изхвърлените мъжки отбори пък са отложени, съобщава още изданието.

А ето как по-рано днес БФС посече още клубове и техни представители.

Етикети:
Sportlive.bg

ТОЧНО ПОПАДЕНИЕ


виж всички

Още по темата


Timeout


виж всички
Избрано от Левски

Рекордният трансфер на Левски и Сираков: Искаха 20 млн., а Гонзо стана историческа издънка

През този зимен трансферен прозорец Левски се раздели с двама от титулярите в нападението си - бразилците Роналдо...

Реклама
Най-четени новини

виж всички