Шефът на ЦСКА: Не се знае ще ни допуснат ли до "Б" група


Шефът на ЦСКА: Не се знае ще ни допуснат ли до "Б" група
Снимка: БГНЕС

894 0

Изпълнителният директор на ЦСКА Александър Тодоров говори пред „Тема Спорт” по повод ситуацията в старото дружество и възможността за неговото евентуално оздравяване. Тодоров даде прогноза кога ще са ясни окончателните дългове на клуба.

Г-н Тодоров, ще има ли скоро решение на съда за задълженията на ЦСКА?

- Очаквам това да се разгледа в най-кратки срокове. А под "най-кратки срокове" разбирам в рамките на 10 дни или най-късно до две седмици. Дотогава очаквам съдът да се е произнесъл какви са дълговете на ЦСКА.

Нека уточня, че това е прогноза, не съм съдия по делото, но се надявам наистина да има яснота възможно най-бързо. Обикновено такива процедури не се бавят. Първо обаче трябва синдикът да изпрати документация по всички възражения, свързани с вече обявените дългове на ЦСКА. В момента тя все още я подготвя.

Но повечето казуси са готови и очаквам всичко да бъде входирано в съда в началото на следващата седмица. Оттам насетне съдията по делото за несъстоятелност започва да разглежда възраженията и трябва да обяви дата, на която ще свика заседание. Тогава, след като обяви кои възражения се приемат и кои не, ще може да се каже и какъв е точният размер на задълженията. След това ще се мислят и опциите за евентуално оздравяване. Но не ме карайте да казвам възможно ли е такова или не не аз съм човекът, от когото зависи това.

Какви наказания ще влязат в сила за ЦСКА, ако клубът спечели промоция за „Б” група и ако изобщо бъде допуснат до участие в професионалната дивизия? Защото, както вече стана ясно, ако е в процедура по несъстоятелност, няма как да вземе лиценз...

- Има много условности и не се знае дали ще бъде допуснат. На мен ми се иска първо да си свършат работата съдът и синдикът и след това да се правят прогнози. Сигурно ще влязат определени наказания в сила.

Ще се активизира ли санкцията за забрана на картотеките, която беше наложена заради случаите с Нилсон и Тенгариня?

- Възможно е. Но пак казвам - нека първо да се стигне до такава ситуация, при която ЦСКА може да участва в Б група, и тогава да говорим. Сега е излишно.

Какво е мнението ви за създаването на Висша лига от новия сезон, в която да влезе и ЦСКА?

- Това е предложение на Йордан Лечков, доколкото разбрах... Не съм убеден, че такова нещо може да се осъществи. Но, разбира се, най-хубавото е ЦСКА да се върне в А група по най-бързия начин.

Етикети:
Sportlive.bg

ТОЧНО ПОПАДЕНИЕ


виж всички

Още по темата


Timeout


виж всички
Избрано от ЦСКА

"Тайни от бг елита": Фаетон от ЦСКА крие "младежка грешка", която за малко да му провали кариерата

"Тайни от бг елита" е новата рубрика, с която екипът на SportLive.bg ще запознава своите читатели с любопитни...

Реклама
Най-четени новини

виж всички