На Острова: Сега Десподов можеше да е в Ливърпул...


На Острова: Сега Десподов можеше да е в Ливърпул...
Снимка: БГНЕС

5249 0

Голямата новина на зимния трансферен прозорец през 2019 година, свързана с българския футбол, безспорно беше преминаването на футболист №1 на България Кирил Десподов в редиците на представителя на елитния италиански футбол Каляри. На Острова обаче смятат, че "другият" отбор на Ливърпул - Евертън, е трябвало да се обърне към услугите на бившия флангови ас на ЦСКА.

Според местното издание "Liverpool Echo", "карамелите" са имали нужда да подсилят състава си, за да атакуват челната 6-ца в класирането, а вместо това Евертън не взе нито един футболист през януарския прозорец. Това "вдъхнови" медията да даде списък с футболисти, които биха паснали на "сините" от Ливърпул. И в него попадна именно Десподов.

"Вълнуващ талант като Кирил Десподов беше на трансферния пазар през януари и се насочи към Италия. Той е бил замесен в 21 гола в 22 мача на ЦСКА през изминалия сезон, а наскоро се превърна в играч №1 на България.

Той има по 11.54 офанзивни дуела средно на мач, като печели малко по-малко от 50% от тях, което е отличен процент. Десподов е работлив футболист, който се очертава като една истинска офанзивна придобивка за Италия.

Благодарение на 5-годишния му контракт едва ли ще го видим скоро на Острова, но неговите креативност и директност щяха да предложат нещо различно, и то за ниска сума", пише в материала на "Liverpool Echo", като в статията се цитира цена от 3.7 милиона паунда.

Самият флангови нападател вече започна тренировки с Каляри, като има шанс да попадне в рупата на тима за мача Атланта, но по-вероятно е Десподов да дебютира срещу един от грандовете в Италия - кой е той четете тук!

Етикети:
Sportlive.bg

ТОЧНО ПОПАДЕНИЕ


виж всички

Още по темата


Timeout


виж всички
Избрано от ЦСКА

"Тайни от бг елита": Фаетон от ЦСКА крие "младежка грешка", която за малко да му провали кариерата

"Тайни от бг елита" е новата рубрика, с която екипът на SportLive.bg ще запознава своите читатели с любопитни...

Реклама
Най-четени новини

виж всички