Официално: Отново българин в Серия А - Десподов подписа с Каляри


Официално: Отново българин в Серия А - Десподов подписа с Каляри
Снимка: CSKA.BG

3306 0

Вече е официално - Серия А отново има представител на българския футбол. Голямата звезда на ЦСКА Кирил Десподов премина медицинските прегледи и беше обявен като ново попълнение на борещия се за оцеляване тим на Каляри.

Италианският тим бързо финализира трансфера, след като само в рамките на 24 часа беше договорена сумата, която "червените" ще получат, а Десподов премина успешно изследванията, предхождащи важния за него трансфер.

"Нападателят Кирил Десподов вече е състезател на италианския Каляри. Ръководството на ЦСКА финализира официално трансфера с клуба от Серия А, а след като днес премина успешно медицински прегледи, футболистът парафира и личния си контракт за срок от 4,5 години", написаха в сайта на "червените".

"За два сезона и половина с червената фланелка Десподов изигра общо 79 официални мача във всички турнири, в които отбеляза 24 гола и записа 30 асистенции. Като играч на армейците той се утвърди и в мъжкия национален отбор, където отбеляза важен гол срещу Кипър. Заради силните си изяви през 2018 година бързоногото крило бе обявено за "Футболист №1" на България", допълват на официалния сайт на ЦСКА.

Ръководството на тима не уточни каква е сумата, платена за правата на играча, но в Италия разкриха параметрите по преминаването на Десподов в Каляри (вижте подробности тук).

Етикети:
Sportlive.bg

ТОЧНО ПОПАДЕНИЕ


виж всички

Още по темата


Timeout


виж всички
Избрано от Левски

Рекордният трансфер на Левски и Сираков: Искаха 20 млн., а Гонзо стана историческа издънка

През този зимен трансферен прозорец Левски се раздели с двама от титулярите в нападението си - бразилците Роналдо...

Реклама
Най-четени новини

виж всички