Гол от дузпа донесе труден успех за ЦСКА, вече са на 3 точки от Лудогорец


Гол от дузпа донесе труден успех за ЦСКА, вече са на 3 точки от Лудогорец
Снимка: Официален сайт на ЦСКА

3302 0

ЦСКА победи трудно Черно море с 1:0 в първия сблъсък за двата отбора от плейофите в първата шестица. Единственото попадение отбеляза Али Соу от дузпа и след този успех "червените" са на 3 точки от първия Лудогорец. Разградчани по-рано днес завършиха 0:0 с Берое.

Варненци започнаха със самочувствие срещата, като не позволиха на ЦСКА да наложат домакински натиск в началните минути. В 15' "червените" стигнаха до два поредни поредни ъглови удара, но и в двата случая Дюлгеров бе безгрешен. В 19' бе първата опасна ситуация и тя бе за гостите. Минчев навлезе добре в наказателното поле, центрира и топката попадна във Фенуш, но неговият удар беше спасен с крак вратаря на "червените".

Въпреки че до края на полувремето, домакините имаха немалко статични положения, то не успяха да се възползват от тях. Дори през първата част гостите от Варна изглеждаха по-опасни в атака и затрудняваха максимално "червените".

И втората част започна в същото темпо, както бе и първото полувреме, Без голови възможности и повече тактическо надиграване. Любослав Пенев направи двойна смяна, след като Жеферсон и Жоржиньо замениха Ангел Лясков и Джеси.

В 54' Рафаел Енрике получи тежък удар, след като се удари в коляното на Димов и дори временно загуби съзнание, но след намеса на медицинския щаб футболистът бе в състояние да продължи срещата. Постепенно отборът на Любослав Пенев започна да атакува доста по-смело. Първо Соу вместо да подаде към свободния Енрике реши да стреля и сгреши, тъй като Дюлгеро се справи лесно. В 69' Енрике отправи страхотен удар, като топката се отклони в напречната греда.

В 82' Пламен Димов влезе на шпагат в наказателното поле срещу Рафаел Енрике и реферът отсъди дузпа. Зад топката застана Али Соу, който откри резултата, а до края не срещата не паднаха повече попадения.

СТАРТОВИ СЪСТАВИ:

ЦСКА: 30. Черниаускас, 2. Атанасов, 24. Томаш, 26. Антов, 14. Лясков, 6. Пинто, 16. Бикел, 8. Джеси, 20. Тиаго, 17. Енрике, 22. Соу

ЧЕРНО МОРЕ: 25. Дюлгеров, 2. Панов, 70. Димов, 4. Генев, 5. Станчев, 90. Минчев, 71. Панайотов, 72. Родриго, 16. Витанов, 9. Фенуш, 11. Жоржиньо

ПРЕДИ ДВУБОЯ

Черно море днес има възможността да запише четвърта поредна победа срещу трите водещи отбора. Командата на Илиан Илиев стартира серията си с 1:0 над Левски през есента, последва я с 2:0 над ЦСКА в първия пролетен кръг и 1:0 над Лудогорец само седмица по-късно.

"Червените" няма да разчитат на наказания десен бек Иван Турицов. Той има 3 картона от Втора лига с Литекс и 2 за армейците. Негов заместник в защита ще е Стойчо Атанасов. Евандро също не е на разположение на Любо Пенев заради лека травма в бедрото. Почти сигурно бразилецът ще остане извън групата, за да бъде съхранен за сблъсъците с Лудогорец. Очаква се Евандро да е на линия за двата мача в Разград на 3 и 6 април.

В лагера на Черно море заради контузии аут са Георги Божилов и Емил Янчев. От доста време насам Илиан Илиев не разчита на левия бек Кононго, който също отпадна от списъка. Извън 18-те са още Дани Кики и Балми. А Китанов не може да бъде използван, тъй като е преотстъпен от ЦСКА.

 

Етикети:
Sportlive.bg

ТОЧНО ПОПАДЕНИЕ


виж всички

Още по темата


Timeout


виж всички
Избрано от ТЕНИС

Кога и как Григор Димитров спечели 8-цифрена печалба пари в тениса: Периодът, направил го милионер

Първата ракета на България Григор Димитров се радва на отлична форма вече не един и два месеца. Той показва най-добрия...

Реклама
Най-четени новини

виж всички