Джарета обясни избора на Крушчич и заяви: Голямото име не значи добър треньор

Спортният директор на ЦСКА Кристиано Джарета защити избора, взет с ръководството на клуба, за нов треньор на тима. Според него Милош Крушчич е най-подходящ за поста в този етап от сезона и назначаването на специалист с голямо име няма да е гаранция за успех.

"Да, точно така, той ще бъде треньорът срещу Локомотив. Може да го кажем така - оглеждаме се за треньор, гледаме какви опции има. Но в този момент ЦСКА се нуждае от стабилност. Тимът трябва да бъде воден от някой, който го познава добре. Защото в настоящата ситуация, ако дойде външен треньор, ще му отнеме поне един месец, за да се запознае подробно с качествата на футболистите. Сами разбирате, че това е доста дълъг период. Дори този треньор да е гледал мачовете на отбора, е нужно да се има предвид, че част от играчите почти не сме ги видели в действие до този момент. Така че те ще са му напълно непознати. Смятаме, че за настоящата ситуация Крушчич е правилният избор. Разбира се, ние нямаме кристална топка не сме гадатели и не можем да сме сто процента сигурни, че това ще ни донесе успех. Но Крушчич е млад, има добър манталитет, с добра идея за игровата система. Прави впечатление също, че тренировките при него са с добро качество", обясни Джарета пред "Тема Спорт".

ЦСКА, мостът на Вароша и жълтите павета

В българския футбол, какъвто и да е той, има два клуба с общонационално и социално значение. Това са ЦСКА и Левски. С тях са анжагирани стотици х...

Запитан дали с управата са разглеждали и други варианти, преди да изберат сърбина, италианецът заяви: "Вижте, разбирам, че феновете искат голямо име. Но във футбола има една истина и тя гласи, че големият играч не означава непременно голям треньор. Още повече че в началото на октомври няма кой знае колко свободни специалисти. Не са много добрите треньори, които нямат работа. Затова сме уверени в нашия наставник". А какъв вариант за нов треньор на "червените" се появи вчера вижте в този материал.

Още по темата

Please select answer!