Руски треньор може да поеме ЦСКА за постоянно

Руснакът Андрей Чернишов е вариант за главен треньор на ЦСКА, съобщава "24 часа", позовавайки се на руски медии. Изданието се е свързало с него и той не е отрекъл тази възможност.

"Аз имам различни агенти за Русия и Европа. Те следят в кои отбори има треньорски промени и реагират съответно. Да, знам, че кандидатурата ми е предложена на софийския ЦСКА. За мен би било чест да водя един толкова велик отбор с невероятна европейска история”, каза Чернишов, но не пожела да даде повече подробности и помоли да бъде потърсен след няколко дни.

Бодуров разкри какво се е случило между него и Ганчев, нападна Стоилов

Защитникът Николай Бодуров, който все още е футболист на ЦСКА, най-накрая проговори по темата с изгнанието му в клуба. Националът нападна главния...

Връзката с руснака е Милош Крушчич, който в момента изпълнява ролята на старши треньор на ЦСКА след оставката на Люпко Петрович. Двамата с Чернишов вече са работили заедно в сръбския Спартак (Суботица). Руският наставник е обявил, че познава лично и Люпко Петрович.

Чернишов е роден на 7 януари 1968 г. в Москва. Започва да тренира в местния Динамо, но после преминава в градския съперник Спартак. Играе също в Щурм (Грац), ПАОК (Солун), Антверпен. Бивш национал е на СССР (17 мача), ОНД (8) и Русия (3).

Треньорската си кариера развива като треньор на националните отбори на Русия за юноши, както и помощник при мъже. За кратко е бил и старши треньор на Спартак (Москва) след напускането на легендата Олег Романцев през юни 2003 г. А какво разгневи легендата Паро Никодимов по повод назначението на Крушчич вижте в този материал

Още по темата

Please select answer!