Само в SportLive! Ботев Пловдив умува да си върне вратар


Само в SportLive! Ботев Пловдив умува да си върне вратар
Снимка: botevplovdiv.bg

2890 0

В Ботев Пловдив умуват за евентуалното повторно привличане на вратаря Янко Георгиев, научи SportLive.bg. В лагера на „канарчетата“ обмислят различни варианти за ново попълнение под рамката, ако се стигне до раздяла с Хидайет Ханкич и стражът на Крумовград е една от опциите, които се разглеждат.

Настоящият титулярен вратар на „жълто-черните“ усилено е спряган за преминаване в Лудогорец. Целта на Ботев Пловдив е да успее да задържи 29-годишния австриец с босненско потекло. Ханкич се утвърди като безспорен №1 под рамката при „канарчетата“.

ВРАТАРЯТ ИМА ЕДИН ПЕРИОД В БОТЕВ ПД

Янко Георгиев вече има един период в Ботев Пловдив. Той бе част от състава на "жълто-черните" в продължение на два сезона от 2019 до 2021 година, като остави добри впечатления с изявите си. Преди 2 години пътищата на двете страни се разделиха, след като договорът на опитния вратар с клуба изтече и не бе подновен.

През настоящата кампания Георгиев е твърд титуляр за „убиеца на гиганти“ Крумовград. Той има действащ контракт до края на сезона с дебютанта в родния елит. Освен, че Янко остави много добри впечатления при предишния си престой в отбора на „канарчетата“, той е и един от героите в състава на Крумовград.

Опитният страж блесна със спасяванията си най-вече в двубоите на дебютанта в Първа лига срещу родните грандове Лудогорец, ЦСКА и Левски. Също така Георгиев се представи на високо ниво и в самия мач между двата отбора на стадион „Христо Ботев“, спечелен от новаците с 2:1. Всичко това не е останало незабелязано от лагера на „канарчетата“.

„КАНАРЧЕТАТА“ ЩЕ ИЗПОЛЗВАТ И КОНТАКТИТЕ НА ПЛАТЕК, АКО СЕ НАЛОЖИ

35-годишният Георгиев не е единствената опция за Ботев Пд, ако не успее да задържи Ханкич в състава си. Очаква се на „Колежа“ да разчитат и на солидните контакти на своя спортен директор Артур Платек. Той ще потърси качествен вратар и от чужбина при нужда. Дори вече се счита, че в клуба имат и няколко чуждестранни варианти за позицията под рамката, но ще се хвърлят усилия само ако Ханкич наистина си тръгне от стадион „Христо Ботев“ през зимата.

Иначе, в Ботев Пловдив разполагат и с поляка Даниел Кайзер. Той се завърна обратно при „канарчетата“ през лятото. 16-годишният талант от школата Александър Смъркалев също е на разположение на треньора Душан Керкез.

Наскоро се разбра, че други трима български футболисти от състава на Крумовград са попаднали в трансферния списък на Ботев Пд. Това са Алекс Колев, Серкан Юсеин и Божидар Кацаров. Първите двама вече имат по един престой при „канарчетата“, като Юсеин е и юноша на клуба.

Предстои да се види за колко точно и кои от четиримата играчи на Крумовград от Ботев Пловдив ще стартират преговори с ръководството на новака в Първа лига, който прави отлично впечатление с представянето си до момента.

ВИЖТЕ ОЩЕ: Само в SL! Станислав Генчев разкри дължи ли му пари Ботев Пд и истината за офертите към него

АВТОР: ИЛИЯН РАДКОВ

Етикети:
Sportlive.bg

ТОЧНО ПОПАДЕНИЕ


виж всички

Още по темата


Timeout


виж всички
Избрано от ТЕНИС

Турнирът, от който Григор Димитров изкара пари за цял живот: Къде и кога взе милиони с 5 мача?

Тенисът може да бъде доста суров спорт към състезателите, които са ранкирани по-ниско. Много разходи и нетолкова...

Реклама
Най-четени новини

виж всички