Рокада! Ботев Пловдив смени израелец със свой бивш капитан


Рокада! Ботев Пловдив смени израелец със свой бивш капитан
Снимка: botevplovdiv.bg

15290 0

Ботев Пловдив най-накрая заложи на доказан ботевист начело на дублиращия си отбор, който през този сезон се подвизава в Югоизточната Трета лига, след като изпадна от второто ниво на родния футбол. Новият треньор на Ботев II Пловдив е бившият капитан на „канарчетата“ Илиян Гаров, научи SportLive.bg.

РОКАДАТА

39-годишният бивш универсален футболист сменя на поста Даниел Коен. Израелецът пое дубъла на пловдивчани в началото на календарната година, но през уикенда рокадата стана факт. Коен ще продължи да заема длъжността методист в школата на „канарчетата“. Част от легендите на пловдивския клуб, начело с Борислав Димитров открито критикуваха израелеца през последните месеци.

Гаров изпълняваше ролята на негов помощник от началото на сезона в Трета лига. В събота младият специалист дори дебютира като старшия. По ръководството на Гаров „жълто-черните“ разбиха последния в класирането Сливен с гръмкото 7:1 на Футболен комплекс “Никола Щерев - Старика” в Коматево.

КАРИЕРНО РАЗВИТИЕ НА НОВИЯ ТРЕНЬОР И БИВШ КАПИТАН НА "КАНАРЧЕТАТА"

Гаров водеше и формацията на „жълто-черните“ U19. Той започна работа в академията на Ботев Пловдив през 2018-а година. Първоначално водеше най-малките, но постепенно се издигна в йерархията.

39-годишният бивш футболист  е играл за още един пловдивски клуб – Спартак. Най-силните  му години бяха с екипа на Ботев Пловдив, където си завоюва честта да носи и капитанската лента при треньора Костадин Ангелов и италианския му помощник Стефано Кузин, с когото Лаптопа работеше в екип. След това го привлече Локомотив София, където също записа силни мачове. В чужбина е играл за исландския Викинкур Рейкявик.

ВИЖТЕ ОЩЕ: Само в SportLive.bg! Истината защо Димитър Димитров - Херо не пое Ботев Пловдив – причините са две, не е само сформирането на собствен екип

АВТОР: ИЛИЯН РАДКОВ

Етикети:
Sportlive.bg

ТОЧНО ПОПАДЕНИЕ


виж всички

Още по темата


Timeout


виж всички
Избрано от ТЕНИС

Кога и как Григор Димитров спечели 8-цифрена печалба пари в тениса: Периодът, направил го милионер

Първата ракета на България Григор Димитров се радва на отлична форма вече не един и два месеца. Той показва най-добрия...

Реклама
Най-четени новини

виж всички