Само в SportLive! Борислав Димитров: Моят отбор е Ботев Пловдив! Мачът на „Герена“ клони към равен


Само в SportLive! Борислав Димитров: Моят отбор е Ботев Пловдив! Мачът на „Герена“ клони към равен
Снимка: Alexander Karamfilov / LAP.bg

3186 0

Бившият нападател Борислав Димитров е юноша на Левски, но направи име в родния футбол с екипа на Ботев Пловдив. На по-късен етап той заемаше и поста изпълнителен директор при „канарчетата“, а в момента развива частна футболна школа под тепетата.

Димитров даде интервю пред SportLive.bg преди битката между Левски и Ботев Пловдив в среща от 17-ия кръг на Първа лига. Той даде своята прогноза и призна към кой от двата отбора го тегли сърцето му в сблъсъка между „сините“ и „жълто-черните“.

Ето какво сподели Димитров пред медията ни: 

- Г-н Димитров, предстои сблъсък между Левски и Ботев Пловдив. Кой смятате, че ще спечели?

- Очакванията ми са да се получи наистина хубав мач. Това е едно от дербитата в България. Двата отбора имат нужда от точки.

Левски са в негативна серия и домакински успех срещу Ботев Пловдив е възможно да ги вдигне малко. Ботев пък напоследък е в добра форма и серия. Мисля, че на Левски няма да им е никак лесно на „Герена“ в този мач.

- Как определяте шансовете на „канарчетата“ да измъкнат позитивен резултат на „Герена“?

- Личното ми мнение е, че срещата клони към равен. Оттам-нататък има много други фактори, които могат да повлияят . На терена ще излязат два равностойни отбора, като единият има предимството да бъде домакин. Другият пък има предимството да е в по-добра форма. Според мен ще наблюдаваме равностоен мач.

- Ивелин Попов ли ще бъде този, който може да направи разликата в полза на „жълто-черните“ и амбициран ли е според Вас той образно казано да си отмъсти на „сините“ за напускането на клуба преди 3 месеца?

- Най-вероятно причината да си тръгне от „Герена“ е , че не играеше редовно. Ивелин Попов ще бъде амбициран да играе, както го прави откакто е дошъл в Ботев Пловдив.

Не мисля, че ще бъде с някаква по-различна настройка. Той е достатъчно опитен футболист. Играел е и във много по-големи мачове. Смятам, че ще си потвърди добрата форма напоследък и  ще покаже, че е един от най-добрите футболисти в България.

- Все пак бихте ли се наел с точка прогноза за двубоя?

- Надявам се да имаме голове в мача. Пак ще подчертая, че според мен срещата е много равностойна. Все пак някой може да надхитри други и двубоят да тръгне в едната посока.

Очаквам да има доста хора по трибуните и от Пловдив. Съперничеството между двата отбора е дългогодишно. Смятам, че ще се получи един наистина качествен мач – с напрежение, настроение по трибуните, добри футболисти на терена. Един от мачовете, в които ще можем да се насладим на хубав футбол.

- Задоволи ли очакванията Ви изминалото пловдивско дерби?

- Не беше някакво скучно нулево реми. Имаше и положения, имаше и добър футбол. Локомотив Пловдив определено не показа това, което може. Беше надигран от Ботев Пловдив, които си изпуснаха положенията.

Ако си ги бяха реализирали, щяха да победят със сигурност с 2-3 гола. В подобни дерби мачове понякога идва повече напрежението. Може би това се случи с младите футболисти на Ботев, които направиха пропуските.

В други мачове при такива ситуации може би нямаше да направят такива грешки, например както тези положения влязоха срещу Ботев Враца и Локомотив София. По трибуните имаше доста публика, което вероятно е сковало част от футболистите.

Ботев игра добре като футбол, а Локомотив – нетолкова. Локомотив обаче са по-доволни от резултата.

- Вие сте юноша на Левски, като сте играл и за представителния отбор на „сините“. За кой от двата тима ще стискате палци по време на дербито на „Герена“?

- Моят отбор си е Ботев Пловдив!

ВИЖТЕ ОЩЕ: Само в SL! Кокала каза трябва ли Костов да хвърли оставка и отсече: Лъжите за Левски нямат край!

АВТОР: ИЛИЯН РАДКОВ

Етикети:
Sportlive.bg

ТОЧНО ПОПАДЕНИЕ


виж всички

Още по темата


Timeout


виж всички
Избрано от Левски

Рекордният трансфер на Левски и Сираков: Искаха 20 млн., а Гонзо стана историческа издънка

През този зимен трансферен прозорец Левски се раздели с двама от титулярите в нападението си - бразилците Роналдо...

Реклама
Най-четени новини

виж всички