Пловдивското дерби завърши по подобие на софийското - Ботев - Локомотив 0:0


Пловдивското дерби завърши по подобие на софийското - Ботев - Локомотив 0:0
Снимка: БГНЕС

15313 0

Ботев (Пловдив) и Локомотив (Пловдив) разочароваха в дербито на града и завършиха 0:0 в мач с повече агресия и по-малко чисти голови положения - по подобие на това, което предложиха столичните Левски и ЦСКА преди по-малко от 24 часа.

Изненадващо голямата звезда на "канарчетата" Тодор Неделев не само попадна в групата, но и се появи като резерва в мача, за да запише почти 30 минути игра. Дори и той обаче не успя да помогне на своя тим, който въпреки че доминираше и създаде по-добрите положения в двубоя, така и не съумя да реализира гол, с който да материализира превъзходството си. 

След равенството Ботев остава на 8-ата позиция с 29 точки, като рискува да бъде изместен от Арда, който е на 9-о място с точка по-малко, но и мач пасив. Локомотив, пък, не успя да се възползва от равенството между Левски и ЦСКА и остава на 2 точки зад "сини" и с две пред "червени" - каквато бе ситуацията и преди началото на този кръг.

ВТОРО ПОЛУВРЕМЕ:

В 51-ата минута дойде най-добрият шанс в мача за Локомотив (Пловдив). Тогава Карагерен се справи със съпротивата на Бандаловски и остана очи в очи с Янко Георгиев, но бе леко встрани и трябваше да стреля с по-слабия си ляв крак, от което пострада и изпълнението му - слаб удар точно във вратаря.

73' - Ботев (Пловдив) изпусна невероятен шанс - най-чистото положение в целия двубой и за двата тима. Лъчезар Балтанов подаде в наказателното поле към непокрития Александър Тонев, който от непосредствена дистанция отляво, бе останал непокрит и трябваше да разстреля Мартин Луков, който се опита да скъси дистанцията. Вместо това обаче, Тонев стреля изключително неточно - високо над вратаря, но и над вратата.

По-малко от две минути по-късно появилият се като резерва Тодор Неделев също бе близо до попадението, след като имаше възможност да насочи отклонена топка, но от границата на наказателното поле ударът му мина на сантиметри от страничния стълб.

До края на двубоя "канарчетата" продължиха да са по-активни, но така и не се стигна до други положения пред Луков. "Смърфовете" също стигнаха до няколко удара, но никой от тях не бе по-сериозен и достатъчен дори да затрудни Янко Георгиев. 

ПЪРВО ПОЛУВРЕМЕ:

В първите минути на двубоя домакините бяха по-активният отбор, като първо се стигна до ъглов удар още преди изминаването и на 60 секунди, а малко по-късно и до първия удар в срещата, който обаче не представляваше никакъв проблем за Мартин Луков.

"Смърфовете" отговориха с няколко атаки, но отново - нищо по-опасно. Личи си огромният заряд на дербито, тъй като грубите влизания преобладават и принуждават Никола Попов да показва ранни официални предупреждения. При едно от тези влизания (на Акиниеми) Лазар Марин получи травма и минути по-късно трябваше да бъде принудително заменен от Димитър Тонев.

До края на частта не бяха създадени чисти голови положения. "Канарчетата" продължиха да бъдат по-активният тим и да търсят попадението повече, въпреки че гостите имат минимално преимущество във владеенето на топката. За сметка на головите ситуации жълтите картони са 2:2.

СЪСТАВИ:

Ботев (Пловдив): Янко Георгиев, Филип Филипов, Иван Бандаловски, Димитър Пиргов, Лазар Марин, Лъчезар Балтанов, Джонатан Перейра, Радослав Терзиев, Станислав Шопов, Александър Тонев, Антонио Вутов

Локомотив (Пловдив): Мартин Луков, Акинсола Акиниеми, Лукас Масоеро, Йосип Томашевич, Динис Алмейда, Парвиз Умарбаев, Николай Николаев, Момчил Цветанов, Димитър Илиев, Бирсент Карагерен, Анте Аралица

ПРЕДИ ДВУБОЯ:

Откриващият кръг на пролетния полусезон ни поднася още едно голямо градско дерби. След софийското, което разочарова с нулево равенство, е ред на пловдивчани да премерят сили. Ботев ще търси победата, за да гони 6-ото място, което е само на 1 точка (въпреки това "канарчетата са 9-и), докато Локомотив ще иска да се възползва максимално от равенството между ЦСКА и Левски, като изравни "сините" и се откъсне на 4 точки от "червените".

"Жълто-черните" ще са без Кристиан Димитров и Фернандо Виана, защото двамата вече не са част от тима. Тодор Неделев неочаквано попадна в групата, след като беше сигурно, че няма да е възстановен. Не е ясно обаче дали ще вземе участие. "Черно-белите", пък, вече са без Георги Илиев, Ален Ожболт и Стивън Езе. 

Етикети:
Sportlive.bg

ТОЧНО ПОПАДЕНИЕ


виж всички

Още по темата


Timeout


виж всички
Избрано от ТЕНИС

Турнирът, от който Григор Димитров изкара пари за цял живот: Къде и кога взе милиони с 5 мача?

Тенисът може да бъде доста суров спорт към състезателите, които са ранкирани по-ниско. Много разходи и нетолкова...

Реклама
Най-четени новини

виж всички