Пак спорове и неясноти около строителството на стадиона на Ботев Пловдив


Пак спорове и неясноти около строителството на стадиона на Ботев Пловдив
Снимка: Facebook / botevplovdiv

1316 0

След продължили повече от три часа дебати, новосформираната комисия за строителството на стадион "Христо Ботев" не взе решение за подписване на възлагателно писмо към строителя на обекта за дейности на стойност 5 милиона и 353 хиляди лева, осигурени от бюджета на Община Пловдив за 2023 година, за довършването на съоръжението на първи етап.

Според повечето участници в разговорите, подобно решение е в компетенцията единствено на кмета на Пловдив Здравко Димитров!

Комисията бе съставена с решение на Общинския съвет на 9 февруари и има за цел да следи за качеството на строителството и изразходването на средствата за спортното съоръжение. Нейн председател е заместник-кметът Величко Родопски, а в състава ѝ влизат общински съветници, експерти, архитекти и представители на фирмата-строител.

Основният проблем е, че все още няма проект за разделянето на първия етап от строителството на два подетапа, каквото решение бе взето в средата на месец февруари, за да може Ботев Пловдив да заиграе по-бързо домакинските си мачове на стадиона.

Решение за чакане на препроектиране обаче на практика ще стопира изграждането на стадиона. Представителят на фирмата-строител обяви, че при липса на възлагателно писмо ще поиска Акт 10 за спиране на строителството, за да спрат да текат и сроковете по обществената поръчка. Причината е, че те са усвоили всички средства до този момент и не могат да продължат дейностите без подобен документ. Ако до 3 месеца няма ново възлагателно писмо, фирмата може и да прекрати едностранно договора...

Както е известно, управителят на фирмата Илиян Филипов обяви във вторник, че изтегля строителната техника от "Колежа" заради липсата на възлагателното писмо. Филипов е категоричен, че при това забавяне първият етап от строителството на стадиона няма как да приключи до края на месец март.

Следващата седмица членовете на комисията ще заседават отново и ще разгледат документация, включително и цялостното проектиране!

ПРОЧЕТЕТЕ ОЩЕ - "Предадоха те"! Талант на Ботев Пловдив се опълчи на ръководството в защита на Тодор Неделев

Етикети:
Sportlive.bg

ТОЧНО ПОПАДЕНИЕ


виж всички

Още по темата


Timeout


виж всички
Избрано от ТЕНИС

Турнирът, от който Григор Димитров изкара пари за цял живот: Къде и кога взе милиони с 5 мача?

Тенисът може да бъде доста суров спорт към състезателите, които са ранкирани по-ниско. Много разходи и нетолкова...

Реклама
Най-четени новини

виж всички