Нов гаф: съдийско неразбирателство доведе до червен картон за Ботев Пловдив? (ВИДЕО)


Нов гаф: съдийско неразбирателство доведе до червен картон за Ботев Пловдив? (ВИДЕО)
Снимка: Botevplovdiv.bg

3338 0

Ботев Пловдив разби Ботев Враца в една от първите среди от 17-тия кръг в Първа лига с 6:0, но колкото и странно да звучи - "канарчетата" останаха с десет души при крайния резултат в самия край. Причината е директен червен картон за играч на "жълто-черните", който секунди по-рано получи и официално предупреждение.

Става въпрос за 25-годишния нападател Николай Минков, който в последните срещи на пловдивчани участва най-често като резерва, но днес той остана на терена едва 13 минути. Футболистът се намираше извън терена при спряна игра около 87-мата игра, когато изглежда получава знак от четвъртия съдия на срещата - Георги Иванов, да се върне на терена.

Тогава обаче главния арбитър Красен Георгиев претича терена по ширина и показа жълт картон на футболиста, тъй като видимо е останал с впечатлението, че играчът своеволно се е върнал на игрището. Бившият нападател на Монтана обаче не остана особено доволен от решението на варненеца и влезе в репликиране, което доведе до директен червен картон. 

В ситуацията остава сериозно съмнение за неразбирателство между четвъртия и главния съдия на срещата, а в последствие както Минков, така и капитанът Виктор Генев се опитаха да обяснят ситуацията, но не се стигна до промяна в решението. 

Това бе вторият червен картон за Минков в професионалната му кариера, след като в последния му сезон за бившия му тим - Монтана, след 31 срещи в Първа лига се отчете с 31 мача, 4 гола, 4 жълти картона и 1 червен картон. 

Ето как се разви двубоят между Ботев Пловдив и Ботев Враца!

Ето и ВИДЕО от спорната ситуация:

Етикети:
Sportlive.bg

ТОЧНО ПОПАДЕНИЕ


виж всички

Още по темата


Timeout


виж всички
Избрано от ТЕНИС

Стотици милиони: Колосалната точна сума пари, която Григор Димитров е заработил през цялата си кариера

Наскоро най-добрият български тенисист Григор Димитров отбеляза 600 поредни седмици в топ 100. Гришо се сблъска...

Реклама
Най-четени новини

виж всички