Шведски гранд се подсилва със звезда на Ботев Пловдив за елиминациите в Лигата на конференциите?


Шведски гранд се подсилва със звезда на Ботев Пловдив за елиминациите в Лигата на конференциите?
Снимка: Yulian Todorov / LAP.bg

2209 0

За интерес от шведски тим към играч от родната Първа лига, съобщават авторитетните издания на Скандинавския полуостров. Според информацията, Юргорден проявява сериозен интерес към 22-годишната звезда на Ботев Пловдив - Емануел Току.

Смята се, че от северната част на Европа вече са се свързали с родния гранд и сделката може да се случи още през зимата. От Юргорден напират за трансфер, тъй като тимът продължава участието си в Лигата на конференциите и иска да се подсили за следващия етап. 

Изданието "Афтонбладет" съобщава, че заинтересованият клуб е готов да плати пет до шест милиона крони като разумна (до 546 000 евро), като именно по този параграф се разминават двата нима, тъй като "жълто-черните" са поискали близо 10 милиона крони за офанзивния играч (около 910 000 евро).

"Току е вариант да замени Еманюел Банда, който е с изтичащ договор с Юргорден и клубът все още не го е удължил", уточнява местната медия и подчертава представянето на Току с Ботев Пловдив, който се отчете с осем гола и пет асистенции в 66 мача.

Вижте какви са последните новини около евентуалното завръщане на Тодор Неделев в игра!

Етикети:
Sportlive.bg

ТОЧНО ПОПАДЕНИЕ


виж всички

Още по темата


Timeout


виж всички
Избрано от ТЕНИС

Кога и как Григор Димитров спечели 8-цифрена печалба пари в тениса: Периодът, направил го милионер

Първата ракета на България Григор Димитров се радва на отлична форма вече не един и два месеца. Той показва най-добрия...

Реклама
Най-четени новини

виж всички