Душан Керкез: Целта ни е да стигнем до края в турнира за Купата на България


Душан Керкез: Целта ни е да стигнем до края в турнира за Купата на България
Снимка: Ivan Ivanov / LAP.bg

932 0

Треньорът на Ботев Пловдив Душан Керкез бе видимо доволен след класирането на тима му за ¼-финалите в турнира за Купата на България. „Канарчетата“ до Топ 8 в надпреварата, след като удари с 4:2 Етър във Велико Търново в драма с куп голове в заключителните акорди.

Босненският специалист обяви, че няма предпочитам съперник, но загатна за амбиции на клуба за триумф с трофея.

МНЕНИЕТО НА КЕРКЕЗ

"Направихме срещата интересна в края. Най-важното е, че успяхме да победим. Не е лесно тук, видяхте как Черно море спечели срещу Етър в предния кръг от шампионата. Дори Етър да е на последно място, въобще не е толкова лесно, колкото изглежда. Затова съм щастлив, че продължаваме.

Всички заедно променихме картината за Ботев (Пловдив). От първия ден, откакто съм тук, всеки работи изключително здраво и това ни се отплаща. Играчите показват, че знаят какво да вършат и съм доволен“, започна коментара си Керкез.

Мисля, че Минков си вършеше много добре работата, докато беше на терена. Акере обаче е футболист, който може да направи разликата в подобни ситуации. Щастлив съм, че хора от пейката влизат и помагат на отбора. Футболът е отборен спорт, затова всеки футболист е важен“, продължи той.

„Работата на футболистите е да правят моите решения трудни, представяйки се добре на терена. Доволен съм, че Секулич помага на отбора, обяви той.

За мен няма значение срещу кой ще играем в следващата фаза. Който и да ни се падне, дали у дома или като гости, ние ще се подготвим. Целта ни е да стигнем до края. Преди това пък имаме последна среща у дома в шампионата. Благодаря на нашите фенове, които пропътуваха разстоянието до Велико Търново и ни подкрепиха. Искам да ги призова да ни помогнат в неделя да завършим годината с усмивки на лице", завърши Керкез. 

ВИЖТЕ ОЩЕ: След голов екшън в края: Ботев нокаутира последния в Първа лига и е на 1/4-финал (ВИДЕО)

Етикети:
Sportlive.bg

ТОЧНО ПОПАДЕНИЕ


виж всички

Още по темата


Timeout


виж всички
Избрано от ТЕНИС

Стотици милиони: Колосалната точна сума пари, която Григор Димитров е заработил през цялата си кариера

Наскоро най-добрият български тенисист Григор Димитров отбеляза 600 поредни седмици в топ 100. Гришо се сблъска...

Реклама
Най-четени новини

виж всички