Възходът продължава след голов екшън в края! Ботев Пловдив нокаутира Етър и е на 1/4-финал за Купата на България (ВИДЕО)


Възходът продължава след голов екшън в края! Ботев Пловдив нокаутира Етър  и е на 1/4-финал за Купата на България (ВИДЕО)
Снимка: Rostislav Grancharov / LAP.bg

1201 0

Ботев Пловдив се превърна в последния четвъртфиналист в турнира за Купата на България, след като тресна с 4:2 Етър във Велико Търново. Така канарчетата продължават възхода си, след като регистрираха общо 8-ми пореден мач без поражение в шампионата и надреварата за националния трофей.

Победата е трета поредна за тима на Душан Керкез. Първото полувреме приключи без попадения, но истинска голеада се развихри след почивката, като 4 от общо 6-те гола паднаха след 86-ата минута на двубоя, а „канарчетата“ трябваше да потреперят в края. Преди почивката гостите от Пловдив стояха по-добре на терена и профукаха положенията си.

Успехът за "жълто-черните" стартира с попадение на Мартин Секулич, който откри резултата в 64-ата минута след подарък на Мартин. 10 минути по-късно Джеймс Етоо от воле препарира Гуарноне за 0:2.

В 86-ата минута Етър съживи надеждите си. Ловре Кнежевич шутира отдалеч и след рикошет в дясната странична греда кълбото се озова в мрежата на Ханкич – 1:2.

Уме Емануел обаче уби надеждите на „болярите“, пращайки кълбото в опразнената врата, след като Гуарноне изби опит за прехвърляне на Фаустас Степонавичус.

Във втората минута на добавеното време Ивайло Димитров – Косъма направи драмата пълна, след като отблизо направи 2:3.

Все пак до изненада не се стигна, след като гостите отбелязаха четвърти гол. Самюел Акере фиксира крайното 2:4 в 4-ата минута на добавеното време. При неговото попадение обаче останаха доста сериозни съмнения за засада, защото зад топката имаше сами един играч на „виолетовите“. При второто попадение на пловдивчани също имаше съмнения за нередовна ситуация.

Етикети:
Sportlive.bg

ТОЧНО ПОПАДЕНИЕ


виж всички

Още по темата


Timeout


виж всички
Избрано от ТЕНИС

Стотици милиони: Колосалната точна сума пари, която Григор Димитров е заработил през цялата си кариера

Наскоро най-добрият български тенисист Григор Димитров отбеляза 600 поредни седмици в топ 100. Гришо се сблъска...

Реклама
Най-четени новини

виж всички