От Ботев Пловдив готвят нова офанзива за свой бивш играч


От Ботев Пловдив готвят нова офанзива за свой бивш играч
Снимка: БГНЕС

966 0

Двама играчи са приоритет в зимната селекция на Ботев Пловдив и това са  нападателят Омар Косоко и левият бек Еберт Кардосо. Бразилският бранител е свободен агент (25 г.), като през пролетта е играл в украинския Стал.

Между неговия мениджър Иво Димов и Ботев обаче има неуредени финансови въпроси, поради което все още няма подпис с Кардосо. Иначе той е одобрен от треньора Николай Киров. Левият бек е бил съотборник в Стал с десния краен бранител на канарчетата Джонатан Перейра, който също е бразилец. Косоко пък бе желан от Ботев още през лятото. Тогава канарчетата се надяваха бившият им футболист да разтрогне с арабския Ал Фуджайра и да подпише с тях. Това обаче не се случи.

Сега Ботев пак е предприел офанзива за Косоко, който има договор с клуба от Емирствата до 2020 г. Според запознати пловдивчани ще се разделят още през зимата с вратаря Иван Чворович. Те нямат намерение да му предлагат нов договор. Настоящият му изтича през лятото. Канарчетата ще продължат да налагат поляка Даниел Кайзер (26 г.), който остави добри впечатления и подписа нов договор. По-различна е ситуацията с Радослав Терзиев и Стивън Петков. И двамата са получили предложения за нови контракти, но засега не са дали положителен отговор.

Какво споделиха от ръководството на тима за голямата си звезда Тодор Неделев - вижте в този материал.

Етикети:
Sportlive.bg

ТОЧНО ПОПАДЕНИЕ


виж всички

Още по темата


Timeout


виж всички
Избрано от ТЕНИС

Турнирът, от който Григор Димитров изкара пари за цял живот: Къде и кога взе милиони с 5 мача?

Тенисът може да бъде доста суров спорт към състезателите, които са ранкирани по-ниско. Много разходи и нетолкова...

Реклама
Най-четени новини

виж всички