Венци Стефанов обяви кога можем да видим Славия в Европа и заяви, че съжалява Филип Кръстев


Венци Стефанов обяви кога можем да видим Славия в Европа и заяви, че съжалява Филип Кръстев
Снимка: Levski.bg

13718 0

Босът на Славия - Венцеслав Стефанов, даде интервю за подкаста на "Мач Телеграф" - "МАЧКАСТ", в което заяви, че можем да видим най-стария столичен клуб в евротурнирите "още тази година" или догодина и изрази увереност, че "скоро ще бъде":

"Може да видим Славия в евротурнирите още тази година, може догодина. Но скоро ще бъде. Апетитът идва с яденето, казват хората. Но ние искаме първо да изградим отбор хомогенен, който да е предимно от наши момчета. Искаме българите да имат своя шанс. Ако заслужат място в Европа, то те ще се покажат там", сигурен е Стефанов.

"Не е целта да вземеш 10 чужденци и нищо да не стане. Слънце грее, ама не топли. Искаме с нашите момчета, каквото можем да направим. Убеден съм и настоявам непрекъснато пред треньора, че трябва да даваме повече шанс на нашите момчета. В оставащите мачове и други млади играчи ще имат този шанс. Кристиян Стоянов е страхотен, вече е твърд основен футболист на Славия. Искам колкото се може по-бързо да има още 1-2 момчета, които да последват примера му. На мен всички от школата ми харесват и те ме харесват. И ако кажа този или онзи, може да ми се разсърдят", добави още той и след това изрази мнение, че от футбол в България няма как да си на печалба:

"Славия е добре, но честно да си кажем, ако тегля чертата, няма как да си на плюс в българския футбол. При нас никога бюджетът ни не е надхвърлял 5 милиона лева. Не е колко искаш, а колко заслужаваш, защото аз не виждам в Славия някой, който да заслужава 10-15 000 лева. Ако имам такъв, да се отличава - ок, бих ги дал, но да решава мачове, да бъде топ на терена".

Президентът на Славия бе запитан и за юношата на отбора Филип Кръстев, който в момента носи екипа на Левски. Венци Стефанов не поясни за какво точно, но каза, че го съжалява: "Съжалявам го, защото мениджърът му и родителите му... дано не съсипят кариерата на момчето. Почна силно в Левски, ама сме вече есента".

*Вчера (2 ноември) тимът на Станимир Стоилов отново не успя да отбележи гол и отново допусна грешна стъпка в Първа лига, този път срещу Черно море на "Тича". Филип Кръстев не игра в този мач заради контузия и неговата креативност определено липсваше на "сините". 

Етикети:
Sportlive.bg

ТОЧНО ПОПАДЕНИЕ


виж всички

Още по темата


Timeout


виж всички
Избрано от ТЕНИС

Стотици милиони: Колосалната точна сума пари, която Григор Димитров е заработил през цялата си кариера

Наскоро най-добрият български тенисист Григор Димитров отбеляза 600 поредни седмици в топ 100. Гришо се сблъска...

Реклама
Най-четени новини

виж всички