Контрира ли Любо Пенев за ВАР? Венцеслав Стефанов изби рибата


Контрира ли Любо Пенев за ВАР? Венцеслав Стефанов изби рибата
Снимка: Emona Tsoncheva / LAP.bg

6044 0

Президентът на Славия Венцеслав Стефанов направи коментар на изявлението на треньора на ЦСКА 1948 Любослав Пенев за работата на ВАР в България. Наставникът на „червените“ не спести критиките си, като подчерта, че родните съдии разчитат изключително много на видео системата.

Смятам, че Любо е прав. Съдиите си измиват ръцете с ВАР - единият видял така, другият иначе, чака се какво ще им кажат от стаичката. Този видял едно, онзи - друго. Получава се една колективна безотговорност. Абсолютно е така! Отделно се накъсва играта твърде много, футболът не е тенис, където един човек опитва да прехвърли топката от другата страна на корта. Тук имаме 22 души на полето, динамиката е съвсем различна, говорил съм с различни световни капацитети - и те са на същото мнение, например Алекс Фъргюсън ми го е казвал“, коментира Стефанов пред „Спортал“.

Един съдия затова е съдия, за да отсъжда, да носи отговорност за решенията си. Съдия! Иначе, както казва Любо, да слагат роботи и вече да не им казваме съдии, а регулировчици. Като онези от КАТ на кръстовищата. Ще седят, ще им се задава команда и само ще ръкомахат“, отсече босът на Славия.

За това дали тези от ВАР-а чакат да им кажат по телефона какво да решат, не мога да кажа. Това ми звучи прекалено криминално, не съм се замислял толкова конспиративно върху ВАР у нас. Футболът просто вече не е същият“, каза още Стефанов.

Любопитното е, че в предстоящия кръг един срещу друг ще се изправят Славия и ЦСКА 1948. Двубоят е утре от 17:30 часа на стадион „Александър Шаламанов.

Припомнете си мощната атака на Любо Пенев срещу ВАР.

Етикети:
Sportlive.bg

ТОЧНО ПОПАДЕНИЕ


виж всички

Още по темата


Timeout


виж всички
Избрано от ТЕНИС

Турнирът, от който Григор Димитров изкара пари за цял живот: Къде и кога взе милиони с 5 мача?

Тенисът може да бъде доста суров спорт към състезателите, които са ранкирани по-ниско. Много разходи и нетолкова...

Реклама
Най-четени новини

виж всички