Венци Стефанов: Ако няма обръщалки, никой няма да гледа мач, в ЦСКА играят червеночерни


Венци Стефанов: Ако няма обръщалки, никой няма да гледа мач, в ЦСКА играят червеночерни
Снимка: Facebook

12052 0

Президентът на Славия Венцеслав Стефанов изрази мнение, че ако в българското първенство няма обрати и изненадващи резултати, никой няма да ходи на мач. Той похвали премиера на страната Бойко Борисов за организирането на среща със собствениците на Левски, ЦСКА и Лудогорец и обяви, че клубните босове са виновни да има натиск над съдиите у нас.

"Обръщалки? Ако няма изненади, никой няма да ходи на мач. Съмняват се, защото това са хора, които са далеч от материята футбол. И им се промиват мозъците. Обръщалката, коефициентите, побъркват хората. Всеки човек или търка билети, или ходи да залага "Еврофутбол" с надеждата да спечели нещо. Обществото е болно, хората са се изродили. Бойко Борисов или Боби Михайлов не могат да променят такива хора. Свалям шапка на Борисов, че се зае с тази среща. Много добре направи, да видят и феновете. След нея нито феновете на Левски, нито на ЦСКА са толкова агресивни", заяви Стефанов в ефира на bTV.

"За проблема със съдиите виновни са шефовете на отборите. Имал съм за 25 години един случай, в който съдия дойде да си търси нещо. Не натиск, предложения има към съдиите. Аз не съм го правил, но 70% от ръководителите са го правили. Но съдиите не искат да излязат и да кажат. Трябва някой от тях да излезе и да назове имена. Но за целта трябва да има силна власт, силна прокуратура и сигурност за този човек, че няма утре да бъде малтретиран", допълни шефът на Славия.

Запитан дали БФС се справя със задълженията си и нужни ли са там промени на високо ниво, Стефанов заяви: "За времето, в което аз съм във футбола, БФС направи много за футбола. Помага се на отбори и деца, но не може... Вчера гледам от една страна само бели, от другата страна - червеночерни. Не може да не даваш шанс на своите, а да искаш да имаш голям футбол. няма да стане. Колко бели футболисти, колко българи играят в нашето първенство? Мисля, че са 70 на 30 в полза на чужденците". Между другото, и предишният мач на Славия в първенството завърши с "обръщалка". Припомнете си какво се случи в този материал.

Етикети:
Sportlive.bg

ТОЧНО ПОПАДЕНИЕ


виж всички

Още по темата


Timeout


виж всички
Избрано от ЦСКА

"Тайни от бг елита": Фаетон от ЦСКА крие "младежка грешка", която за малко да му провали кариерата

"Тайни от бг елита" е новата рубрика, с която екипът на SportLive.bg ще запознава своите читатели с любопитни...

Реклама
Най-четени новини

виж всички