Голово шоу в Пловдив: Локомотив обърна Славия за труден първи успех


Голово шоу в Пловдив: Локомотив обърна Славия за труден първи успех
Снимка: lokomotivpd.com

3751 0

Отборът на Локомотив (Пловдив) успя да победи тима на Славия с резултат 3:2 в мач от втория кръг на efbet Лига. Домакините успяха да наложат своята игра в мача и да неутрализират своя съперник по пътя си към първата победа за новия сезон, макар и да срещнаха съпротива в лицето на софиянци.

По-интересното в мача протече през първите 26 минути, като за този период феновете по трибуните на стадиона в Пловдив станаха свидетели на четири гола и пълен обрат за домакините. 

Локомотив не стартира по най-убедителния начин своя мач, като допусна да изостане в резултата още в третата минута на двубоя и гол на Цветелин Чунчуков за гостите от Славия. Девет минути по-късно обаче Локо получи право да изпълни 11-метров наказателен удар, а Димитър Илиев не сгреши, за да изравни резултата.

Отново Илиев донесе радост на пловдивчани в 21-вата минута, когато успя да удвои сметката на домакините и да ги изведе до пълен обрат в мача. Пет минути по-късно Анте Аралица успокои феновете с трети гол. До края на мача двата отбора така и не успяха да си отбележат попадение, но в самия край на срещата Радослав Кирилов вкара второ попадение за гостите, което обаче не бе достатъчно за спасението от поражение.

Така Локомотив се изкачи временно до второто място в шампионата, тъй като останалите отбори тепърва ще изиграват своите срещи. В първия си мач от сезона пловдивчани загубиха от Черно море. Славия от своя страна за момента остава на шесто място, след като в първия кръг впечатли пред собствена публика с късен обрат срещу "Бистришките тигри".

А как се разви "битката на новаците" между Царско село и Арда - четете в този материал.

Етикети:
Sportlive.bg

ТОЧНО ПОПАДЕНИЕ


виж всички

Още по темата


Timeout


виж всички
Избрано от Левски

Рекордният трансфер на Левски и Сираков: Искаха 20 млн., а Гонзо стана историческа издънка

През този зимен трансферен прозорец Левски се раздели с двама от титулярите в нападението си - бразилците Роналдо...

Реклама
Най-четени новини

виж всички