Стилиян Петров с категоричен и обоснован отговор за президент на БФС


Стилиян Петров с категоричен и обоснован отговор за президент на БФС
Снимка: Lap.bg

1693 0

Един от най-легендарните български футболисти от близкото минало - Стилиян Петров, директно отговори на въпроса дали има шанс да се кандидатира за президент на Българския футболен съюз (БФС). Той обоснова ясно и категорично отговора си.

"Имах няколко предложения за започване на треньорската си кариера. Но аз бях поел отговорност за нещо друго, за друг проект, за нещо по-голямо. В момента не се виждам като треньор, но за в бъдеще - може би. Зная, че доста хора и клубове биха ме подкрепили за позицията президент на БФС. Разговарял съм с доста хора, няма да го крия. Ако има нещо, някаква истина, нещо, което трябва да се промени, когато се спомене името ти и ти си част от тази промяна, то първо трябва да си направиш анализ, да направиш контакти и да разбереш дали може да бъдеш част от тази промяна" - започна Петров пред БНР.

"Това може да ме радва и мисля, че съм си заслужил това внимание. Бил съм част от българския футбол, давал съм всичко от себе си за българския футбол. Водил съм много разговори, много разговори, но абсолютно до нищо не се стигна. Аз съм поел ангажимент към съвсем друг проект, друга насока в момента. Аз съм разговарял, но дали Стилиян Петров ще се кандидатира за президент на Българския футболен съюз - то моят отговор е не.

Винаги съм бил човек реалист. И за да се кандидатира човек за президент на Българския футболен съюз, то той трябва да е изцяло в България. Аз не живея постоянно в България. Моите цели и виждания са в съвсем друга посока. Говорил съм с доста хора. Мисля, че има по-силни кандидати от мен. Хора, които са в България и могат да отдадат цялото си внимание. И в това няма нищо лошо. Доста хора, когато получат такова предложение, опция, оферта, скачат с двата крака. Не забравяйте, че на футболистите егото ни е малко в повече. Ние си мислим, че знаем да управляваме и знаем всичко. Аз си зная моите възможности. Аз зная, че това е една идея, когато стана в по-напреднала възраст, може би може да дойде отново. Но в момента аз не съм правилното лице и човек, който може да направи тази промяна. Аз бих подкрепил Митко Бербатов за президент на БФС.

Чета, че доста хора написаха и коментират как той нямал управленски опит, не знаел. Човекът, който трябва да направи промяната, трябва да е нов, да не е бил в тези среди. Той може да изгради един много силен екип и състав. Когато имаш силен екип, то и ти ще си силен. Човекът, който трябва да поеме БФС, трябва да е чист, прозрачен, да има идея, визия и трябва да знае какви са целите и как ще се постигне тези цели. Въртят се едни и същи имена, които са минали през тази система. Време е да се подкрепи нов човек, който ще е различен, има различно виждане. Човек с нови идеи и визия" - заяви още Петров.

А как Стилиян Петров изговори по телефона 6000 паунда в първия си месец в Селтик?

Етикети:
Sportlive.bg

ТОЧНО ПОПАДЕНИЕ


виж всички

Още по темата


Timeout


виж всички
Избрано от Левски

Рекордният трансфер на Левски и Сираков: Искаха 20 млн., а Гонзо стана историческа издънка

През този зимен трансферен прозорец Левски се раздели с двама от титулярите в нападението си - бразилците Роналдо...

Реклама
Най-четени новини

виж всички