Бербатов: Държавата не иска да работи със сегашното БФС, нужно е малко достойнство


Бербатов: Държавата не иска да работи със сегашното БФС, нужно е малко достойнство
Снимка: Liubomir Asenov / LAP.bg

1520 0

Легендата на българския футбол Димитър Бербатов подчерта, че той и Петър Величков не са спирали да обсъждат какво да се направи, за да се развива спорта у нас. Бившият нападател на Манчестър Юнайтед е категоричен, че трябва да има конгрес за избиране на ново управление в БФС, защото предишното няма кредит на доверие от държавата.

"Ние не сме спирали да обсъждаме нещата и как те може да се подобрят във всяко отношение. Трябва промяна, това е задължително! Деликатна е темата с държавата, но и тя е показателна. Знаем че ФИФА и УЕФА забраняват намеса на държавата в работата на БФС, но в същото време БФС иска помощ от държавата в определени моменти. Всички знаем, че държавата обаче не иска да работи с настоящото управление", коментира Бербатов на своя сайт berbatov.com.

"Би трябвало да се има малко достойнство. И както се сменят куп национални треньори, така, след толкова време, сега вече е моментът за смяна и на това управление на футбола! Конгрес трябва да има, колкото може по-скоро. И дори да е извънреден, той трябва да може да играе роля на редовен и избраните хора да имат пълен мандат на управление! Но това могат да го кажат юристи", добави още той.

Само преди дни бившият вицепрезидент на БФС Йордан Лечков нападна Бербатов (подробности вижте тук).

Етикети:
Sportlive.bg

ТОЧНО ПОПАДЕНИЕ


виж всички

Още по темата


Timeout


виж всички
Избрано от ТЕНИС

Кога и как Григор Димитров спечели 8-цифрена печалба пари в тениса: Периодът, направил го милионер

Първата ракета на България Григор Димитров се радва на отлична форма вече не един и два месеца. Той показва най-добрия...

Реклама
Най-четени новини

виж всички