От БФС определиха дата за Конгреса, но има важно условие


От БФС определиха дата за Конгреса, но има важно условие
Снимка: БГНЕС

817 0

Изпълнителното бюро на БФС реши извънредният Конгрес на централата, на който трябва да се избере нов президент, да се състои на 25 юни 2021 година. Това трябва да се потвърди на следващото заседание на Изпълкома, като стои и едно важно условие - Министерството на здравеопазването да промени ограничителните противоепидемични мерки и да отпадне забраната за провеждане на обществени мероприятия в присъствена форма.

"На днешното си заседание Изпълнителното бюро на БФС обсъди постъпилото в съюза писмо №62-00-4/29.01.2021 г. от главния държавен здравен инспектор доц. д-р Ангел Кунчев, както и Заповед № РД-01-52/26.01.2021 г., с която забраната за провеждане в присъствена среда на конгресно-конферентни мероприятия се удължава до 30.04.2021 г.

В съответствие с цитираните документи, Бюрото прие следните решения:

Предлага за гласуване на следващото заседание на Изпълнителния комитет, Извънредното Общо събрание на БФС да се проведе на 25.06.2021 г., петък, в Националния дворец на културата, при задължителното условие, че Министерството на здравеопазването промени ограничителните противоепидемични мерки и отпадне забраната за провеждане на обществени мероприятия в присъствена форма.

Предложената дата е съобразена с настоящия срок на извънредната обстановка на територията на Република България, както и с необходимото технологично време за организация на конгрес, излъчване на делегати и кандидати и провеждане на предизборни кампании.

Предлага се Извънредният конгрес да се проведе при дневния ред, приет за отложения поради епидемиологичната обстановка такъв на 11.12.2020 г.

Изпълнителното бюро на БФС също така одобри антидопинговите правила във връзка с обнародваната на 22.01.2021 г. Наредба за антидопинговата дейност" - написаха от БФС.

А към момента БФС преговаря за контрола с един от най-силните отбори в света.

Етикети:
Sportlive.bg

ТОЧНО ПОПАДЕНИЕ


виж всички

Още по темата


Timeout


виж всички
Избрано от ТЕНИС

Стотици милиони: Колосалната точна сума пари, която Григор Димитров е заработил през цялата си кариера

Наскоро най-добрият български тенисист Григор Димитров отбеляза 600 поредни седмици в топ 100. Гришо се сблъска...

Реклама
Най-четени новини

виж всички