Махмурлук, спрян телефон и с 2 тениски към Острова: Как Стилиян Петров премина в Селтик


Махмурлук, спрян телефон и с 2 тениски към Острова: Как Стилиян Петров премина в Селтик
Снимка: Lap.bg

6932 0

Прелюбопитна е историята на трансфера на Стилиян Петров в Селтик и тези дни бившият капитан на България я разказа за planetfootball.com. Пзнавайки този така успешен футболист и голям джентълмен, е трудно да повярваме, че пътят на Стенли към Острова, където се превърна в любимец на мнозина, е започнал от Българското Черноморие и е преминал през махмурлук и безпаричие. Ето какво разказа бившият халф, който и към момента живее във Великобритания със семейството си. 

20-годишният Петров е на почивка на Черноморието с приятели. Телефонът му обаче е спрян, защото не си е платил сметката. Когато го търсят от ЦСКА, се налага да се сввържат с него чрез приятел. "Беше около един часа следобед. Бяхме се прибрали в около 6 часа сутринта, така че още спях и всички имахме махмурлук от предната вечер. Едно от момчетата ме разтърси и каза: "Стан, Стан, търсят те от клуба. Техническият директор казва, че трябва да пътуваш за София. Казах му да ме остави да си доспя", разказва българинът за подкаста "The Broken Metatarsal".

"В шест часа вечерта представител на клуба пристигна на морето. Той откри къде сме отседнали и каза: "Хайде, стягайте багажа, защото трябва да ви заведа до София". Попитах защо, а той ми каза, че летя за Глазгоу. Попитах: "Защо трябва да летя го Глазгоу? Аз съм с приятелите си на морския бряг, какво се е променило през последните 4 дни?". Той каза, че са получили огромно предложение от клуб в Шотландия за мен и друг играч, така че и двамата ще летим до Глазгоу за медицински преглед", продължава разказът на бившия национал.  

Любопитната история за първите уроци на Стилиян по английски прочетете тук.

Въпросният шотландски клуб е Селтик, който е предложил 2,8 милиона паунда за Петров и съотборника му в ЦСКА Милен Петков. Стилиян слага в багажа си само две тениски и чифт панталони и лети за Глазгоу за медицински прегледи, предполагайки, че ще отсъства само два дни. Петков се отказва, но Петров подписва с шотландския гранд. Първата му заплата обаче е скромна - около 400 паунда на седмица. Налага му се да пере тениските и панталона в мивката на временното си жилище, защото остава в Глазгоу. А интересната история за следващата му телефонна сметка ще научите малко по-късно в Sportlive.bg. 

 

Етикети:
Sportlive.bg

ТОЧНО ПОПАДЕНИЕ


виж всички

Още по темата


Timeout


виж всички
Избрано от ТЕНИС

Стотици милиони: Колосалната точна сума пари, която Григор Димитров е заработил през цялата си кариера

Наскоро най-добрият български тенисист Григор Димитров отбеляза 600 поредни седмици в топ 100. Гришо се сблъска...

Реклама
Най-четени новини

виж всички