Стилиян Петров: БФС забранява футбола на всеки, мечтаещ за повече от дъното


Стилиян Петров: БФС забранява футбола на всеки, мечтаещ за повече от дъното
Снимка: Emona Tsoncheva / LAP.bg

5303 0

Бившият капитан на националния отбор и член на екипа на Димитър Бербатов Стилиян Петров коментира последния протест пред сградата на БФС, както и сегашното ръководство на футболната централа. Легендарният халф защити Бербатов и иронизира Борислав Михайлов.

В четвъртък в Бояна се събраха клубове от цялата страна, които изразиха недоволството си срещу сегашния президент Михайлов и неговото управление, а деца замеряха с кивита пред сградата на футболния съюз. Ето какво написа Петров във Фейсбук:

Защо свободата и независимостта пораждат страх в БФС

В последните дни с голямо внимание наблюдавам и анализирам случващото се в цяла футболна България. От затваряне на булеварди, виковете за оставка, недоволни малки и големи, замерящи с домати, кивита, яйца и праскови, изпълнени с гняв клубове и родители, транспаранти по стадиони!

Всички насочват полезрението си към един-единствен човек и личност… Димитър Бербатов.

Съвсем нормално, той бе единственият, който отиде да бъде с обикновените хора.Така, както го направи два пъти из цялата страна. Той и ние никога няма да забравим откъде тръгва любовта за играта футбол, откъде се запалва искрата да бъдеш следващият Христо Стоичков, Димитър Бербатов...

А не като тези, криещите се - в лукса на Доха, в Гранде кабинета, в Гранде бара....

Те не се допускат вече в обществото. Всяка една тяхна поява е предварително подготвена и планирана, за да не ги линчува. Или лична среща с определени клубове, кметове и тем подобни. Кога ще ги видим сред изстрадалите хора, кога ще ги видим на рушащите се стадиони на клубовете от българския футболен елит, кога ще ги видим сред нормалните хора из страната? Никога! Всяко тяхно участие в обществения живот вече е изкуствено!

Защо децата хвърляли и обиждали? Задайте този въпрос към господата от футболния Гранде лукс, които отдавна нямат връзка нито с реалността, нито с хората от народа. Това е въпрос само и единствено към тези самозабравили се господа, които се държат като еднолични собственици на футбола и са готови да го забранят на всеки, който дръзне да мечтае за нещо по-добро от дъното.

Нека господата, криещи се от хората, до знаят - доматите, кивитата, прасковите и яйцата са за тях, по тях… срещу тях. Тези хора, тези деца, които вие обиждате и изхвърляте от футбола, са свободомислещи и независими от цялата помия и начин на работа от БФС. Вече има свободомислещи, независими, безстрашни, свободни хора, борещи се за бъдещето - своето, на техните деца и на българския футбол! А бъдещето няма нищо общо с вас!“. Вчера член на Изпълкома нарече Бербатов "много прост".

Етикети:
Sportlive.bg

ТОЧНО ПОПАДЕНИЕ


виж всички

Още по темата


Timeout


виж всички
Реклама
Избрано от Новини

Лео и Лео, слушайте внимателно, ако искате да спечелите Световното първенство 2022!

Още в третия ден на Световното първенство 2022 зрителите станаха свидетели на огромна сензация. Отборът с...

Реклама
Най-четени новини

виж всички