Станислав Генчев: В ЦСКА няма играч, който да е ставал шампион


Станислав Генчев: В ЦСКА няма играч, който да е ставал шампион
Снимка: Ivaylo Borisov / LAP.bg

3065 0

Старши треньорът на Локомотив София Станислав Генчев даде обобщителна пресконференция за столичните "железничари" преди подновяването на сезона. Той коментира и битката за титлата, като даде преимущество на бившия си отбор Лудогорец пред този на временния лидер ЦСКА.

"Според мен Лудогорец е с по-големи шансове, защото имат по-голям брой класни играчи. Как ще реагира отбора, когато започва като втори. В Лудогорец има играчи, които са пелечили титли и това им дава предимство. В ЦСКА няма играчи, които да са ставали шампиони.

Това играе роля. Миналата година Лудогорец водеше с 2 точки и казах, че ще бъдат шампиони с най-малко 10 точки. Тогава познах, сега не мога да съм толкова точен" - сподели той по темата.

Колкото до Локомотив София: "Подготовката премина добре, всички са здрави и могат да вземат участие в мача срещу Ботев Пловдив. Важно е да има градация в играта във всеки мач. За селекцията... Това са играчите, с които разполагаме. Чужденците се вписват много добре. Имаме много добър колектив и това ни избутваше напред. Не случайно нямаме две последователни загуби. Това се дължи на добрия колектив и това, че играчите си помагат".

Той коментира и Купата на България, като я определи за най-краткия път към Европа: Наблюдавам нашите противници. Целта е да се класираме възможно най-напред. Всеки следващ мач е най-важен. Знаем, че Купата е най-краткия път към Европа. Имаме шанс да отстраним Славия и да играем полуфинал. Всички се надяваме за класиране. Момчетата си говорят в съблекалнята. Те искат да играят финал и да спечелят Купата.

Има доста време до този мач със Славия. Нормално е те да се надяват да ни отстранят. Ние също искаме да победим. Който е по-добър той ще продължи" - заяви Генчев. Локомотив София пък удари украинци в последната си контрола в Турция.

Етикети:
Sportlive.bg

ТОЧНО ПОПАДЕНИЕ


виж всички

Още по темата


Timeout


виж всички
Избрано от ЦСКА

"Тайни от бг елита": Фаетон от ЦСКА крие "младежка грешка", която за малко да му провали кариерата

"Тайни от бг елита" е новата рубрика, с която екипът на SportLive.bg ще запознава своите читатели с любопитни...

Реклама
Най-четени новини

виж всички