След жалба от БФС: Димитър Бербатов не беше вписан като президент


След жалба от БФС: Димитър Бербатов не беше вписан като президент
Снимка: LAP.bg / колаж на SportLive

2445 0

Заявлението на Димитър Бербатов до Търговския регистър да бъде вписан като президент на Българския футболен съюз бе спряно от Софийски градски съд след жалба от страна на настоящето ръководство на централата.

Във вторник вечерта Бербатов и екипът му подадоха документи до Агенцията по вписванията, за да бъдат вписани решенията от проведения от тях конгрес на БФС на 18 март, включително записването на новия президент и Изпълнителен комитет на организацията.

Още днес от БФС са обжалвали чрез члена на Изпълкома Емил Костадинов, а от СГС са приели жалбата, тъй като в момента тече съдебно производство във връзка с конгреса на 18 март.

"Налице е висящо преюдициално исково производство по предявени искове за отмяна на всички решения на проведено Общо събрание на сдружението на 18.03.2022, включително тези обуславящи вписването на промяната в заявените обстоятелства (за избор на нов представляващ сдружението и членове на управителния му орган)", се казва в решението на съда.

Това означава, че поне в близко бъдеще БФС ще продължи да бъде ръководено от президента и Изпълкома, избрани на конгреса през 2018 година, въпреки че техният мандат изтече на 16 февруари тази година, тъй като и двата последващи конгреса - на 12 октомври 2021 и 18 март 2022, са обект на съдебни спорове.

Днешното определение на СГС може да се обжалва пред Софийска апелативен съд в едноседмичен срок. В същото време продължават да текат протести срещу действащото ръководство на БФС в цялата страна. Феновете на Черно море също тръгват в атака срещу БФС и Борислав Михайлов.

Етикети:
Sportlive.bg

ТОЧНО ПОПАДЕНИЕ


виж всички

Още по темата


Timeout


виж всички
Избрано от ТЕНИС

Турнирът, от който Григор Димитров изкара пари за цял живот: Къде и кога взе милиони с 5 мача?

Тенисът може да бъде доста суров спорт към състезателите, които са ранкирани по-ниско. Много разходи и нетолкова...

Реклама
Най-четени новини

виж всички