Димитър Бербатов: Не организирам протестите срещу БФС, но ще ги подкрепя


Димитър Бербатов: Не организирам протестите срещу БФС, но ще ги подкрепя
Снимка: Getty Images

1347 0

Кандидатът за президент на БФС Димитър Бербатов обяви, че подкрепя протестите, които редица български клубове подготвят срещу ръководството на футболния съюз заради изключените над 100 клуба. Той посочи какви стъпки предстои да бъдат взети по отношение изясняване на казуса с двамата ръководители на футболната централа в момента - той и Борислав Михайлов.

"Когато си до стената, искаш да реагираш по някакъв начин. Аз подкрепям тези протести. Това е атмосферата и състоянието на БФС в момента. Подкрепям, но не организирам тези протести. Ще отидем в Бояна, ние по принцип трябва да сме Бояна, защото ни избраха като ръководство, но, за съжаление, не можем да бъдем вписани все още заради законите в България. Правилното нещо е да бъдем вписани в Търговския регистър", започна той пред БНТ.

"Тънката линия, когато изхвърляш 104 клуба, които подкрепят едната страна, е че осакатяваш шансовете на един човек да постигне нещо. Клубовете ще бъдат върнати, защото бяха извадени неправомерно. Цялата футболна общественост е на страната на промяната, не казвам на моя страна. Никой не може да ни обвини в липсата на търпение. Хората трябва да знаят какъв инат съм. Няма път назад. Пътят е напред. Чакаме да видим какъв отговор ще получим от ФИФА и УЕФА", продължи той.

БЕРБАТОВ: КОНГРЕСЪТ НА 18 МАРТ Е ЗАКОНЕН, ЩЕ ТЪРСЯ ДИАЛОГ С МИХАЙЛОВ

"Трябва да има намеса от ММС. Никой не иска да се стига до подобно нещо, но вече се е стигнало. Лицензът на БФС може да бъде отнет заради грубо погазване на собствения си Устав, което се случва вече толкова много време, както и систематични нарушения. Изчакваме и подписката, която е в съда с подписите на 1/3 от клубовете. Съдията още не се е произнесъл. Решението се взима за 5 дни, а сега чакаме 2 месеца", допълни бившата футболна звезда.

"ММС има правото да попита или да има малко по-остра намеса, за да се разбере какво се случва и да покаже на БФС, че това не е правилният път. Трябва да има някакви въпроси, защото когато не представиш бюджет, може да ти се отнеме лицензът, а това никой не го иска, включително и аз. Всички проблеми изчезват автоматично, ако нещата се случват както трябва. Надявам се, че инспекторатът на ММС е описал всичко точно", завърши Бербатов.

Снощи фенове на ЦСКА, които подкрепят бившия национал, опънаха плакати и запалиха димки и факли пред сградата на БФС в Бояна. Снимките се появиха във фейсбук страницата на най-голямата фенска огранизация на „червените“ Offenders. На ключови точки в София пък бяха разположени плакати, насочени към президента Михайлов, край телевизионната кула, Цариградско шосе, пътния възел за Бояна и над Околовръстния път. По-късно през деня се очаква да бъде организиран палатков лагер пред сградата на родната централа в Бояна.

Ето какви разяснения Бербатов даде по-рано на изключените от БФС клубове.

Етикети:
Sportlive.bg

ТОЧНО ПОПАДЕНИЕ


виж всички

Още по темата


Timeout


виж всички
Избрано от ТЕНИС

Турнирът, от който Григор Димитров изкара пари за цял живот: Къде и кога взе милиони с 5 мача?

Тенисът може да бъде доста суров спорт към състезателите, които са ранкирани по-ниско. Много разходи и нетолкова...

Реклама
Най-четени новини

виж всички