Бербатов на протеста: Ако Левски беше тук, пак щях да дойда и да говоря с тях


Бербатов на протеста: Ако Левски беше тук, пак щях да дойда и да говоря с тях
Снимка: Yulian Todorov / LAP.bg

3599 0

„Моят екип каза, че сме поканени да дойдем. Ние идваме, за да покажем отношение. Това, което се случи с изключването на клубовете е несправедливо и неморално. Юридически се водят дела. ДК няма правомощия да изключва клубове. Всеки има правото да демонстрира несъгласието си цивилизовано. Аз и моят екип няма как да не сме съпричастни и да не окажем подкрепа към тези клубове. Големите трябва да подкрепят малките. Няма значение дали става въпрос за Левски, ЦСКА, Ботев или Локомотив. ЦСКА са засегнати от факта, че присъстваха на конгреса и делегатът им беше наказан. Ако Левски беше тук, щях пак да дойда и да говоря и с тях. Търсим обединение на всички клубове. Те имат същото желание. БФС си мисли, че когато изключи такива клубове, ще постигне нещо. Напротив така обединяват всички“, заяви Димитър Бербатов при появата си на палатковия лагер пред централа на БФС в „Бояна“, предаде репортер БГНЕС. Той призова протестиращите да изразят позицията си цивилизовано.

„Не съм си представял, че ще бъда тук на палатков лагер. Споделих няколко пъти и с други фенове, че щом се стига до тук, ситуацията не е добра. Това не е начинът, но поради обстоятелствата сме принудени да правим всичко това, което е в рамките на закона. Ако бездействаме, ще има нови 16 години, в които нищо няма да се промени. Не съм само аз промяната, да заповяда и още някой. Ще сблъскаме идеи. Всеки има правото да изразява волята си по законов начин. Хората го правят. Казах им да са цивилизовани и културни. В цяла България протестират клубове. Те са на ръба, даже зад ръба. Постоянното лъжене, отменяне на конгреси води до тук“, продължи бившият национал.

Борислав Михайлов е вписан още от 2018-а година. Конгресът миналата година, който беше опорочен, не ги вписаха. Избраха нас за ръководство на последния конгрес и трябва нас да впишат. Само да кажа за Конгреса, защото има чудене дали е законен. За последен път го казвам, че това, което стана, е напълно законно. Клубовете, които присъстваха бяха тези, които в срок си попълниха документите. Много други искаха, но не си изпълниха нещата в срок. Следващата стъпка е да ни впишат в Търговския регистър. БФС може да обжалва. Ще се спре вписването и влизаме отново в патова ситуация и омагьосан кръг“, каза още Митко.

„Няма право да взимат каквито и да е решения, защото ние сме легитимното ръководство. ДК няма право да прави такива наказания, могат само свързани с футболни срещи. Затова клубовете вече са получили документи, с които ще обжалват в съда. В момента има двама президенти и три Изпълкома – абсурд. Вече има нов Изпълком, но не е вписан и не можем официално да започнем да работим. Ситуацията наподобява тази в Гърция. Там ФИФА се намеси и сложи служебно ръководство, което проведе Конгрес. Явно по нашите ширини се случват такива неща. Министърът на спорта е отговорил на ФИФА и УЕФА и чакаме да видим какво ще е решението. Тъй като става въпрос за голяма кауза, няма как да ме изморява, амбицира ме, но ме натъжава. На моменти се чудя какво да кажа. Звънят ми от чужбина и се чудя какво да кажа, за да не станем за смях. Ситуацията е много абсурдна. Спазваме Устава на БФС. Ние няма какво да крием, това е“, завърши Бербатов.

Темата продължава и в тези материали!

Етикети:
Sportlive.bg

ТОЧНО ПОПАДЕНИЕ


виж всички

Още по темата


Timeout


виж всички
Избрано от Левски

Рекордният трансфер на Левски и Сираков: Искаха 20 млн., а Гонзо стана историческа издънка

През този зимен трансферен прозорец Левски се раздели с двама от титулярите в нападението си - бразилците Роналдо...

Реклама
Най-четени новини

виж всички