Бербатов подаде документи за вписване като президент на БФС


Бербатов подаде документи за вписване като президент на БФС
Снимка: Yulian Todorov / LAP.bg

1938 0

Димитър Бербатов е подал документи, за да бъде вписан като новия президент на Българския футболен съюз в Агенцията по вписванията, предаде БГНЕС. Нужните документи са входирани във вторник късно вечерта в електронната система на Търговския регистър.

В заявлението се иска Бербатов да бъде вписан като президент на БФС на мястото на Борислав Михайлов, както и 15-те избрани членове на Изпълнителния комитет по време на конгреса, който Бербатов и екипът му проведоха на 18 март в НДК. Към заявлението в Търговския регистър са приложени множество документи, включително протокол от конгреса на 18 март, декларации на всички членове на Изпълкома, че не са осъждани и не са членове на политически партии, протокол за свикване на общо събрание и доказателства за спазване на предвидените в устава ред и срокове, списък на присъствалите на конгреса и други.

На конгреса през март 76 делегати на БФС избраха следния нов Изпълнителен комитет на организацията: Димитър Бербатов (за нов президент), Стилиян Петров, Мартин Петров, Петър Величков, Борис Станков, Бойко Величков, Михаил Мадански, Петър Иванов, Дарин Маджаров, Ясна Ставрева, Милен Русев, Бисер Цолов, Светослав Петров, Георги Попов и Николай Жейнов.

Настоящето ръководство на БФС отрича легитимността на проведения конгрес и най-вероятно ще обжалва пред съда искането на Бербатов. Към момента заявлението на бившата футболна звезда на България се обработва от системата на Търговския регистър. А ето за какво БФС получи отказ по-рано от Търговския регистър.

Етикети:
Sportlive.bg

ТОЧНО ПОПАДЕНИЕ


виж всички

Още по темата


Timeout


виж всички
Избрано от ТЕНИС

Стотици милиони: Колосалната точна сума пари, която Григор Димитров е заработил през цялата си кариера

Наскоро най-добрият български тенисист Григор Димитров отбеляза 600 поредни седмици в топ 100. Гришо се сблъска...

Реклама
Най-четени новини

виж всички