Скок в цените: Гледането на Първа лига и на Висшата лига ще поскъпне значително


Скок в цените: Гледането на Първа лига и на Висшата лига ще поскъпне значително

3420 0

Българският футболен запалянко ще трябва да заплаща с близо 30% повече, за да наблюдава футбол от българската Първа лига и от английската Висша лига. Причината за това е скокът в цените на спортните канали, които излъчват споменатите първенства.

Собствениците на медийната компания "Нова броудкастинг груп" - братята Кирил и Георги Домусчиеви, увеличават таксата за кодираните спортни телевизии "Диема спорт" и "Диема спорт" 2, които държат правата за излъчването на гореспоменатите първенства.

От 1 юли таксата за пакета "Диема екстра" ще се увеличи с 2 лева - от 6,99 лв. на месец до 8,99 лв. на месец (увеличение с 28,9% на месец). Промяната още не е обявена официално от "Нова броудкастинг груп", но доставчици на кабелна телевизия вече информират абонатите си за предстоящото увеличение. "Причината е промяна в ценовите условия на "Нова броудкастинг груп" - се съобщава в техните съобщения.

От март насам българският зрител е лишен от двете първенства поради прекъсването заради коронавируса, но въпреки това таксата от 6,99 лв. се запази без аудиторията да има възможност да наблюдава най-търсената продукция, която телевизиите предлагат.

Предишното увеличение на таксата за "Диема екстра" бе на 1 август 2019 г. Преди това гледането на мачове по тези канали струваше 5.99 лв. на месец. Припомняме, че за българския шампионат Домусчиев е в конфликт на интереси, защото държи и правата за излъчване на мачовете чрез фирмата "Футбол Про Медия" ЕООД и по този начин е едновременно притежател и потребител на ТВ правата на първенството. Въпреки това, той получи разрешение от КЗК да завърши сделката по закупуване на "Нова броудкастинг груп".

Междувременно, може да се заформи нов расистки скандал между България и Англия, след като фенове на Левски "нашариха" град в Англия с фашистки символи (СНИМКИ).

Етикети:
Sportlive.bg

Още по темата


Timeout


виж всички
Реклама

Избрано от Левски


7 важни извода за Левски, които си направихме в двойната криза

Като отхвърлим коронавируса и глобалното му влияние върху спорта и футбола в България, у нас от началото на...

Реклама

Най-четени новини


виж всички
Реклама