Заформя ли се нов международен скандал? Фенове на Левски "нашариха" град в Англия с фашистки символи (СНИМКИ)


Заформя ли се нов международен скандал? Фенове на Левски "нашариха" град в Англия с фашистки символи (СНИМКИ)
Снимка: Официален сайт на Левски

3360 0

Привърженици на Левски се отличиха с недопустима проява във Великобритания. Полицията в английския град Престън издирва "сините" фенове, защото са поставили фашистки символи из града. Те са част от фракцията "София Запад".

Това идва само няколко месеца, след като гръмна големият международен скандал по време на двубоя между националните отбори по футбол на България и Англия, когато нашата страна бе заклеймена като "расистка" и "фашистка" заради проявите на няколко човека.

Колкото до сегашния случай с привържениците на Левски, полицията в Престън вярва, че те ще бъдат намерени сравнително лесно, защото българските граждани там не са чак толкова много. Градският съвет и полицията са се заели с премахването на фашистките символи.

"Това е атака срещу основите на нашето общество. Тези символи на расизъм и геноцид нямат място в града ни. Помолих градския съвет и полицията да премахнат знаците на "Елдън Стрийт" - споделя общинският съветник Пав Ахтар, цитиран от "24 часа".

Засега отзвукът не е мащабен, както бе след евроквалификацията, но тази проява може да затвърди обвиненията и мнението на англичаните за нашата нация. Вижте "творението" на "сините" фенове в снимките по-долу.

Междувременно, стана ясно, че акциите на Левски могат да струват на Наско Сираков 5 стотинки или... над 1 млн. лева.

Етикети:
Sportlive.bg

ТОЧНО ПОПАДЕНИЕ


виж всички

Още по темата


Timeout


виж всички
Избрано от ТЕНИС

Кога и как Григор Димитров спечели 8-цифрена печалба пари в тениса: Периодът, направил го милионер

Първата ракета на България Григор Димитров се радва на отлична форма вече не един и два месеца. Той показва най-добрия...

Реклама
Най-четени новини

виж всички