Само в SportLive! Валентин Михов: ФКСБ не са чак толкова страшни! Вярвам, че ЦСКА 1948 ще направи чудото в Румъния


Само в SportLive! Валентин Михов: ФКСБ не са чак толкова страшни! Вярвам, че ЦСКА 1948 ще направи чудото в Румъния
Снимка: Stoyan Hristov / LAP.bg

3498 0

Бившия президент на БФС Валентин Михов се съгласи да коментира пред SportLive.bg дебютният мач на ЦСКА 1948 в европейските клубни турнири. Възпитаниците на треньора Атанас Рибарски изиграха добър първи официален международен мач в своята история, но загубиха с 0:1 от ФКСБ Букурещ.

Михов в момента е консултант в маркетинг екипа на ЦСКА 1948. Той изрази мнението си за случилото се на Националния стадион „Васил Левски“, като сподели, че вярва в чудото в Румъния и класирането на „червените“ за третия квалификационен кръг на Лигата на конференциите.

Имаше реална възможност да се постигне по-добър резултат и нещо повече в първата среща с ФКСБ Букурещ. Нашите момчета се представиха достойно. Играха равностойно срещу румънския клуб, което е добре като за първи мач в европейските клубни турнири. Липсата на международен опит очевидно оказа своето влияние“, започна коментара си пред медията ни Михов.

Вторият мач ще бъде много по-различен, защото съм сигурен, че нашите момчета и треньорите ще видят, че просто не са толкова страшни. Необходимо е само футболистите да вдигнат самочувствието си. Липсваше изключително важното самочувствие на международната сцена. Двубоите в европейските клубни турнири са съвсем различни от тези във вътрешния шампионат. Тактиката е много по-различна и т.н. Аз лично съм бил на много международни мачове“, категоричен е той.

Поздравявам момчетата заедно с треньорите! Направиха сполучлив първи мач в Европа, поне за мен“, обяви той.

ЗА ШАНСОВЕТЕ ЗА ЕЛИМИНИРАНЕ НА ФКСБ

Аз винаги съм бил оптимист. Защо ЦСКА 1948 да не бъде краен победител от сблъсъка с ФКСБ Букурещ? Румънците разполагат с трима-четирима футболисти на по-високо ниво, които се отличаваха. Пак ще подчертая, че не са чак толкова страшни. Няма какво да губим на реванша в Румъния! Трябва отборът да отиде там и да покаже всичко на, което е способен“, заяви Михов.

ОТРАЗИ ЛИ СЕ ЛИПСАТА НА ЧОЧЕВ?

Разбира се, че Чочев липсваше. Той е основен футболист. Аз все пак не мога да се изказвам като треньор и специалист. Чочев е един великолепен футболист и много добър човек. Винаги ще липсва на нашия отбор. Стискаме палци да е на линия за реванша“, пожела той.

ЗА ПРАЗНИТЕ ТРИБУНИ В БУКУРЕЩ

Който е професионалист, няма значение дали ще играе пред 100 000 души или на стадион без публика. Но все пак има своето значение, защото без фенове по трибуните е много скучно. Футболът, който се играе, не е същият. Но това за нас ще е по-добре на реванша. Надявам се, че те ще ни подценят, както го бяха направили и тук. Очаквам да се случи чудото! Разполагаме с много кадърни момчета“, отговори той на въпрос за наказанието на ФКСБ да приеме ЦСКА 1948 без публика в реванша.

ЩЕ ОТСТРАНИ ЛИ ЛУДОГОРЕЦ ПЪРВЕНЕЦА НА СЛОВЕНИЯ В ШЛ?

„При 1:1 шансовете винаги ги има. Дори и ние сме оптимисти, след като загубихме. В Словения ще има надиграване на тактическо и стратегическо ниво при треньорите. Като качество на изпълнителите смятам, че ние ги превъзхождаме. Говоря по този начин, защото става въпрос за български клуб. Желая им от все сърце успех и съм сигурен, че Лудогорец ще успеят да се класират за следващата фаза“, коментира Михов равенството между родния хегемон и шампиона на Словения Олимпия Любляна в първия мач от втория квалификационен кръг на Шампионската лига.

ВИЖТЕ ОЩЕ: Само в SL! Бивш селекционер на България изчетка здраво ЦСКА 1948 след дебюта в Европа

АВТОР: ИЛИЯН РАДКОВ

 

Етикети:
Sportlive.bg

ТОЧНО ПОПАДЕНИЕ


виж всички

Още по темата


Timeout


виж всички
Избрано от ТЕНИС

Стотици милиони: Колосалната точна сума пари, която Григор Димитров е заработил през цялата си кариера

Наскоро най-добрият български тенисист Григор Димитров отбеляза 600 поредни седмици в топ 100. Гришо се сблъска...

Реклама
Най-четени новини

виж всички