ФКСБ излъга ЦСКА 1948 и вгорчи дебюта на „червените“ в Европа (ВИДЕО+СНИМКИ)


ФКСБ излъга ЦСКА 1948 и вгорчи дебюта на „червените“ в Европа (ВИДЕО+СНИМКИ)
Снимка: Ivan S. Ivanov / LAP.bg

6872 0

ЦСКА 1948 загуби с 0:1 от ФКСБ Букурещ в първата среща между двата тима от втория квалификационен кръг на Лигата на конференциите. По този начин „червените“ дебютираха с поражение в евротурнирите.

Единственият гол в мача на Националния стадион "Васил Левски" заби Флоринел Коман в 28-ата минута. Той реализира попадение в пети пореден мач на тима от Букурещ.

Двубоят ще се запомни и с куриозен момент. Наложи се срещата на бъде прекъсната в 72-ата минута заради токов удар, довел до изгасването на част от светлините на съоръжението. Пет минути по-късно проблемът бе отстранен и реферът Лука Пайрето поднови мача.

Като цяло двата отбора изиграха равностоен двубой. И едните, и другите пропиляха още няколко изгодни положения пред вратите на съперника. Преди почивката малко по-добре стояха гостите от Букурещ. След антракта хората на Атанас Рибарски пробваха да натиснат по-сериозно, но така и не успяха да се възползват от създадените ситуации.

Реваншът е на 3 август в Букурещ. ФКСБ е наказан и двубоят ще се играе без фенове на румънците. ЦСКА 1948 пък ще се надява дотогава на линия да е контузеният им лидер и голмайстор Ивайло Чочев, чиято липса бе осезаема.

ПЪРВО ПОЛУВРЕМЕ

Гостите от Румъния създадоха първото по-опасно положение в мача. Това се случи още преди да са изминали и 60 секунди след първия съдийски сигнал. Флоринел Коман проби отляво, но Наумов улови топката.

Отново Коман в 7-ата минута се прояви. Той би отдалеч, но неточно. Само 60 секунди по-късно Георги Русев нахлу по десния фланг, пробва да подаде към Видар Йорн Кяртансон, но бранител успя да изчисти в корнер.

В 17-ата минута Адриан Сут шутира от около 25 метра, а родният страж отрази плътния му удар.

Червените“ пробваха да отговорят с далечен изстрел на Педриньо от над 30 метра. На вратаря Щефан Търновану обаче не му се наложи да демонстрира класа в 22-ата минута.

В 27-ата минута Ценов нахлу отляво и пусна остра топка към точката на дузпата, но там нямаше кой да я засече във вратата на гостите от Румъния.

ГОООЛ! ФКСБ откри резултата само 60 секунди по-късно. Капитанът на румънците Дариус Олару получи топката отляво, след което напредна и пробва прострелно центриране. Наумов отби удара му, но кълбото стигна до Флоринел Коман, който от 8-9 метра с добавка направи 0:1 в 28-ата минута.

Капитанът на ФКСБ Олару в 36-ата минута шутира от дистанция, като топката профуча на сантиметри от десния страничен стълба на рамката на Наумов.

ЦСКА 1948 нямаше късмет, за да изравни в ответната атака. Даскалов подаде към Педриньо, който финтира бранител, нахлу в пеналта и пробва удар, блокиран от съперник. Кяртансон не успя да направи добавка и да възстанови паритета.

До почивката не се стигна до нови опасности и домакините се прибраха в съблекалнята с гол пасив.

ВТОРО ПОЛУВРЕМЕ

Атанас Рибарски направи смяна на почивката. На терена се появи бразилецът Талис, който замени Емил Ценов. Домакините се опитваха да установят териториално превъзходство и да пренесат играта в полето на румънците.

В 55-ата минута обаче гостите имаха нов шанс да вкарат. Резервата Еджума намери отлично Коман отляво, който проби, а след това би покрай левия дирек.

ЦСКА 1948 профука най-чистото си положение в 65-ата минута.

След грешка на Валентин Крецу кълбото стигна до Видар Кяртансон, който щеше да се озове сам срещу вратаря Тарновану, но беше застигнат от бранител. Резервата Антонио Вутов притича, след което залъга двама бранители и шутира, но румънският страж изби в корнер.

В 72-ата минута съдията Лука Пайрето прекрати срещата заради токов удар на Националния стадион „Васил Левски“. При първия удар  част от рефлекторите угаснаха, а след това половината светлини на съоръжението спряха да работят. Така се наложи двубоят да бъде временно спрян. Пет минути по-късно играта бе подновена.

В 84-ата минута Карагарен центрира към далечната греда, където Симеон Петров с глава насочи кълбото към малкия пеналт, но Вутов не съумя да прати топката във вратата на ФКСБ.

Тарновану се намеси след слаб удар на Талис в 90-ата минута. До края домакините натискаха, но и в допълнителното време не успяха да пратят топката в мрежата на ФКСБ.

СЪСТАВИ

ЦСКА 1948: Наумов, Гуарища, Петров, Елитон, Орачев, Даскалов, Ценов, Русев, Стоичков, Педриньо, Кяртансон

ФКСБ: Тарновану, Радунович, Харуц, Дава, Попеску, Олару, Сут, Балуца, Коман, Компаньо, Кордеа

ПРЕДИ МАЧА

ЦСКА 1948 започна ударно родния шампионат, записвайки победи в първите два кръга в Първа лига. Момчетата на Атанас Рибарски са на първата позиция, след като постигнаха победи срещу Левски с 2:1 и категоричното 3:0 над Пирин.

Румънският ФКСБ също стартира кампанията в румънската Лига 1 безгрешно. В първия кръг тимът се наложи с 3:1 над Университая Крайова, а след това подчини Динамо Букурещ в дербито за румънската столица с 2:1 у дома. В момента тимът, който е собственост на Джиджи Бекали е трети в своя шампионат.

През изминалата кампания у нас ЦСКА 1948 завърши на третото място и в същото време игра финал за Купата на България. ФКСБ пък грабна сребърните медали в Румъния, завършвайки на 6 точки зад първенеца Фарул Констанца.

Етикети:
Sportlive.bg

ТОЧНО ПОПАДЕНИЕ


виж всички

Още по темата


Timeout


виж всички
Избрано от Левски

Рекордният трансфер на Левски и Сираков: Искаха 20 млн., а Гонзо стана историческа издънка

През този зимен трансферен прозорец Левски се раздели с двама от титулярите в нападението си - бразилците Роналдо...

Реклама
Най-четени новини

виж всички