Само в SportLive! Тодор Тимонов: Целта на Спартак Пловдив е да построим стадион и отборът да е в професионалния футбол


Само в SportLive! Тодор Тимонов: Целта на Спартак Пловдив е да построим стадион и отборът да е в професионалния футбол
Снимка: Официална Фейсбук страница на Спартак Пловдив

9080 0

Бившият халф на Ботев Пловдив, ЦСКА, Анжи Махачкала, Локомотив Пловдив и други отбори – Тодор Тимонов, известен като Принца на Пловдив, отскоро е в дебрите на ново поприще. 37-годишният пловдивчанин е спортен директор на Спартак Пловдив. Лимона, както е известен още Тимонов, е сред футболистите, които направиха „Голям шлем“  в Пловдив – игра за Ботев, Локо, Марица и Спартак.

В момента „гладиаторите“ газят наред в Югоизточната Трета лига. Бившият шампион на България за сезон 1962/1963 е убедителен лидер при аматьорите след 7 поредни победи и голова разлика 41:3. За последно славният клуб игра в елитния ни шампионат през сезон 1995/1996.

Тимонов се съгласи да говори пред SportLive.bg за целите на клуба, който изгражда и нов стадион. Той коментира и други актуални теми около Спартак Пловдив.

Ето какво заяви Принца на Пловдив пред медията ни:

- Г-н Тимонов, отскоро сте в ново поприще. Как се чувствате на поста спортен директор на Спартак Пловдив?

- Чувствам се ужким в свои води, но същевременно с това и не толкова. Все пак тази работа е доста сложна и отговорна. Пак се занимаваш с футбол, но с много по-различни неща в дадени моменти.

Свиква се с всичко, ако си амбициран и искаш да се развиваш. В Спартак Пловдив имаме проект, който развиваме. Надявам се да го реализираме.

- Каква е крайната цел на проекта?

- Целта ни е да построим стадион и отборът да е в професионалния футбол.

- През този сезон в Югоизточната Трета лига отборът е тотален хегемон от началото на кампанията, газите наред.

- Това беше и целта ни още от самото начало, когато стартирахме изграждането на новия стадион. Няма да дадем назад при никакви положения, дори и да загубим някой мач. Целта и идеята са ясни. Футболистите, които взехме също са наясно.

Раздават се и работят, за да вървят напред. Това е ключът към успеха. Необходимо е търпение.

- Има ли интерес към ваши футболисти от страна на професионални клубове?

- В интерес на истината имаше от още преди началото на сезона. Стопирахме ги, защото идеята ни е да запазим младите футболисти, за да се развият при нас. Ще дойде момент, в който все пак ще трябва да се разделим с някои много добре представящи се играчи. Мисля, че още им е рано. Нека да натрупат опит, дори и в Трета лига. С едно влизане във Втора лига бъдещето ще е пред тях.

- Ще разкриете ли конкретни имена на играчи и отбори?

- Не желая да издавам имена, тъй като все пак са млади футболисти и някой може да си вирне носа.

- Отрезвяващо ли Ви дойде тази разгромна загуба с 0:5 от градския съперник Марица в турнира за Купата на България?

- Знаехме, че Марица са много добър отбор. Подвизават се и във Втора лига. Имат по-голям интензитет като футболисти, физически, игрово и т.н.

Все си мислех, че ще успеем да направим нещо и резултатът няма да е такъв, но просто и самия мач не тръгна добре за нас. Накрая се получи доста неприятен краен резултат.

При нас обаче във всяка една фаза се работи и тепърва на футболистите ни ще им предстоят подобни мачове, в които ще могат да растат.

- Новият треньор Иван Кочев, който пое отбора именно след въпросното поражение, има доста солиден опит в родния елит, макар и като помощник-треньор на Николай Киров – Белия. Това ли беше една от причините да ангажирате точно него?

- Факт е, че Иван Кочев е треньор със солиден опит. Дори и като помощник на Николай Киров – Белия. Работил е в доста отбори на високо ниво. Много футболисти са минали през неговите ръце образно казано. Запознат е и с мисленето на младите футболисти.

Той е човек, който иска да излезе от сянката на помощник-треньор и да вземе нещата в свои ръце. Желае да се развива и има какво да даде и на Спартак Пловдив, и на младите футболисти.

ВИЖТЕ ОЩЕ: Ексклузивно в SL! Бивша звезда на „канарчетата“ и „червените“:  Ботев Пд ще победи ЦСКА, Попето ще е герой!

ВИЖТЕ ОЩЕ: Само в SL! Принца на Пловдив:  Петев не харесва Неделев! Един ден Тошко ще изведе Ботев Пд на „Колежа“!

ВИЖТЕ ОЩЕ: Само в SL! Юноша на Ботев Пд и заклет ботевист шокира: Ще стискам палци Локо Пд да стане шампион!

АВТОР: ИЛИЯН РАДКОВ

Етикети:
Sportlive.bg

ТОЧНО ПОПАДЕНИЕ


виж всички

Още по темата


Timeout


виж всички
Избрано от ТЕНИС

Кога и как Григор Димитров спечели 8-цифрена печалба пари в тениса: Периодът, направил го милионер

Първата ракета на България Григор Димитров се радва на отлична форма вече не един и два месеца. Той показва най-добрия...

Реклама
Най-четени новини

виж всички