Само в SportLive! Георги Василев – Генерала отсече: Смешно е да се отписва Черно море от битката за титлата


Само в SportLive! Георги Василев – Генерала отсече: Смешно е да се отписва Черно море от битката за титлата

3016 0

Настъпва зимната пауза в родния футбол. Черно море ще посрещне новата 2024-а година на върха в Първа лига. За първи път в 110-годишната история на клуба „моряците“ ще зимуват като лидери в българското първенство.

Легендарният треньор Георги Василев – Гочето се съгласи да даде интервю пред SportLive.bg относно случилото се през есенния дял от шампионата . Специалистът, който влезе в историята, извеждайки до шампионската титла и Левски, и ЦСКА, засипа със суперлативи отбора на Черно море и треньора им Илиан Илиев. Той е категоричен, че „моряците“ не бива да се отписват от битката за титлата през този сезон.

Ето какво анализира Генерала пред медията ни:

 - Г-н Василев, може да се каже, че сезонът се преполови. Каква е Вашата оценка за случилото се до момента в Първа лига?

- Аз имам мое мнение, като мисля, че доста хора ще споделят това впечатление. Първенството ни  е изключително динамично според мен. Дори е и драматично в някои от мачовете. Имаше отбори, които започнаха силно, но след това загубиха този ореол. Други тимове изскочиха от по-задна позиция. Битката за местата горе е доста сериозна, доста качествена от страна на отборите, които са в тази част.

Естествено, че въпросът опира около шампионската титла. Тази година в един голям период имаше 4-5 тима, които показаха такива амбиции. С течение на мачовете класирането се пооформи. Сега отборите са 3 поне за мен.

- Битката за титлата  пред пролетта няма да бъде между два коня – Лудогорец и ЦСКА, а ще има и трети в лицето на Черно море, нали?

- Не отписвайте Черно море, защото те играят най-постоянен футбол. Те са един зрял и добре изграден отбор, който знае какво да прави. Гледайки резултатите досега, някак си е смешно да говорим, че два отбора. Улисани в битка са двата отбора, а третият отбор най-накрая може да спечели и да ликува.

Така че за мен тимовете, които ще се борят за шампиони, ще са три. Не отписвам и Локомотив Пловдив, и Левски с техните проблеми, но все пак с течението на времето разликата в точките не е малка.

- Похвалихте доста Черно море. Заслужено или отборът, воден от Илиан Илиев, е на първо място?

- Там, където има трайна работа, там където има постоянство, там където има търпение и се гради спокойно, там е и смисъла на футбола. Поради тази причина във Варна и резултатите им са добри. Имат един доста качествен треньор в лицето на Илиан Илиев, който е с доста сериозни възможности. Той има на 100% подкрепата на обществеността във Варна. На хоризонта са всички основания Черно море да е със стабилна позиция през пролетния дял от първенството.

- Какво трябва да надградят варненци, за да бъдат наистина реален претендент за шампион през настоящата кампания?

- Не бих се ангажирал да давам някакъв съвет на Илиан Илиев.

- Разполагат ли с дълга резервна скамейка като другите два фаворита според Вас?

- Аз като гледам имат играчи на някои позиции, на които другите ги нямат. Разнообразието им е голямо. При тях е ясно и за централния нападател, и в средата на терена имат качествени играчи, в защита футболистите са им стабилни, а и вратарят им се е доказал, влезе и в националния отбор.

Не виждам основание за притеснение. Скоро четох изказване и на самия Илиан, че няма да правят големи корекции или селекции. Вече разполагат с избистрен и качествен състав. Другите да му мислят.

- Илиан Илиев е и с две дини под една мишница, след като е и национален селекционер на България.

- Една е с по-голяма тежест. Има добре изграден спортно-технически състав. Доверието и вярата на Илиан е голямо. Той знае какво да им даде като напътствия и акъл. Още повече, че в националният отбор все пак ще се видят от време на време, и то за кратък период от време.

- Искате да кажете, че това няма да се отрази на работата му в Черно море?

- Няма да е толкова страшно отсъствието му. Радвам се, че е треньор на националния отбор. Радвам се и на първите му успехи начело на България. Желая успехи най-вече и на националния отбор

ВИЖТЕ ОЩЕ: Само в SL! Бивш треньор на „моряците“ отсече: Двама се карат, третият печели! Илиан Илиев сгреши с втората диня 

ОЧАКВАЙТЕ И ВТОРА ЧАСТ ОТ ИНТЕРВЮТО С ГЕОРГИ ВАСИЛЕВ – ГОЧЕТО ПРЕД SPORTLIVE.BG

АВТОР: ИЛИЯН РАДКОВ

 

Етикети:
Sportlive.bg

ТОЧНО ПОПАДЕНИЕ


виж всички

Още по темата


Timeout


виж всички
Избрано от ТЕНИС

Стотици милиони: Колосалната точна сума пари, която Григор Димитров е заработил през цялата си кариера

Наскоро най-добрият български тенисист Григор Димитров отбеляза 600 поредни седмици в топ 100. Гришо се сблъска...

Реклама
Най-четени новини

виж всички