Илиан Илиев разкри защо пое националния отбор и скочи на съдия: Рефери като него пречат на развитието на футбола ни


Илиан Илиев разкри защо пое националния отбор и скочи на съдия: Рефери като него пречат на развитието на футбола ни
Снимка: Ivaylo Borisov / LAP.bg

4846 0

Треньорът на Черно море и националния отбор на БългарияИлиан Илиев, е изключително прям. Варненският специалист винаги казва нещата с точните им имена.

След последния мач на клубния си отбор Илиев получи наказание от една среща, след като си изпусна нервите при успеха с 2:1 като гост на Етър и съдията Ивайло Стоянов - Сватбата го изгони.

КАКВО МУ КОСТВА ИЗГОНВАНЕТО ВЪВ ВЕЛИКО ТЪРНОВО

Първото нещо е, че искам да се извиня за поведението си. Не трябваше да реагирам така.  Но начинът, по който се свири дузпата, беше доста странен. Но не желая да влизам в подробности. Искам да попитам: Имаше ли засада първото полувреме, имаше ли дузпа? Защо Ивайло Стоянов я свири, без да знае какво свири? Като цяло искам да кажа, че в последните 1-2 години се появиха няколко млади съдии, които помагат за развитието на футбола ни. Пускат по-свободна игра, не се поддават на натиск, не се влияят от имената на отборите. Помагат да се играе по-бързо и не помагат на силните на деня, което пък спомага много за развитието на футбола ни.

Но има и такива като Иво Андреев, които са точно обратното. Такива съдии пречат за развитието на футбола ни и се надяваме, че съдийската комисия ще вземе мерки такива хора да не са в българския футбол задълго“, заяви Илиев в интервю пред колегите от „Тема Спорт“.

„Като цяло тази година нямаме много претенции към съдийството, както казах вече, защото има съдии, които искат да свирят по съвест и се справят добре. Но има и други, които имат просто едни зависимости към определени отбори. И каквото и да се случва в българския футбол, то сервилниченето си продължава“, допълни наставникът на Черно море.

„Ако кажа, че сме си го представяли, ще излъжа. Искахме да се представим добре, защото в последните години бяхме близо до третото място. Но както каза моят помощник Петър Костадинов във флаш интервюто след мача на „Ивайло“, ние нямаме фиксидея, нямаме бюджета и ресурса на ЦСКА и Лудогорец или на някои от тези след нас в класирането“, отговори той на въпрос дали е очаквал отборът му да зимува на върха в Първа лига.

ПРИЧИНИТЕ ДА ПОЕМЕ НАЦИОНАЛИТЕ

 „Една от причините да поема националния отбор беше, че аз не бях съгласен с всеобщото мнение, че нямаме футболисти. Ние имаме добри футболисти, но са смачкани и без самочувствие.

Трябва да им вярваме и те могат да направят много за България.  Аз от футболистите съм изключително доволен, тъй като в мачове, в които доста хора ни отписваха – с Унгария и Сърбия, показаха характер и на моменти класа. Нашите играчи не са чак толкова лоши, колкото ги изкарваха в последните години. Когато идваш да играеш без самочувствие, е трудно. Да, знаем, че не сме направили нещо кой знае какво, но важното е постепенно да си връщат увереността и да знаят, че могат. И с времето съм сигурен, че ще накараме хората да ни повярват“, обяви Илиев.

Етикети:
Sportlive.bg

ТОЧНО ПОПАДЕНИЕ


виж всички

Още по темата


Timeout


виж всички
Избрано от ТЕНИС

Кога и как Григор Димитров спечели 8-цифрена печалба пари в тениса: Периодът, направил го милионер

Първата ракета на България Григор Димитров се радва на отлична форма вече не един и два месеца. Той показва най-добрия...

Реклама
Най-четени новини

виж всички