Само в SportLive! Георги Василев – Гочето: Треньорската смяна спря падането на ореола на Лудогорец! Не знам защо Локомотив Пловдив омекна и се разколеба


Само в SportLive! Георги Василев – Гочето: Треньорската смяна спря падането на ореола на Лудогорец! Не знам защо Локомотив Пловдив омекна и се разколеба

7785 0

Паузата в Първа лига за националните отбори приключва. Битките по родните терени ще се възобновят.

Легендарният треньор Георги Василев – Гочето се съгласи да даде интервю пред SportLive.bg относно развитието на шампионата. Специалистът, който влезе в историята, извеждайки до шампионската титла и Левски, и ЦСКА, прогнозира дали Лудогорец най-накрая е възможно да бъде детрониран. Генерала не подмина и случващото се в Етър ВТ, с който спечели първата шампионска титла на България по време на знаменитата си треньорска кариера.

Ето какво анализира Гочето пред медията ни:

- Г-н Василев, паузата в родната Първа лига приключва. Какви са очакванията Ви за развоя на първенството поне до Нова година?

- Честно ще Ви кажа, че първенството ми е много интересно. От дълги години не съм следил такава динамика и подобна съревнователност между отборите, които са с по-голямо самочувствие, апетити, а и класа. Стигнаха до едно ниво, където вече има 5 отбора, от които всеки е с реални шансове. Кой е в по-напреднала фаза, а след това загуби от тази инерция и потенциал, който беше постигнал.

Наистина се събраха 5 отбора, които са на добро ниво. В следващите кръгове ще бъде доста интересно за всеки един от тях. Не подценявам и другите.

- Кои точно са петте отбора, които визирате?

- Левски, ЦСКА, Лудогорец, Черно море и Локомотив Пловдив.

- Директният сблъсък между ЦСКА и Лудогорец ли ще реши кой ще зимува на върха в класирането?

- Това си е един детайл от цялото първенство – от този маратон, който се играе. Стратегически изглежда така. Ще има и психологическо предимство този, който е първи по време на зимната пауза. Дълго време успехът или неуспехът създава влияние върху отбора. От тази гледна точка този мач е много важен.

- Смятате ли, че през този сезон наистина са налице реални шансове България да има нов футболен шампион?

- Няма да се учудя, защото Лудогорец достатъчно вече държи жезъла в ръцете си. До този момент, в който не смениха треньора, бях почти убеден, че през тази година ще падне ореола около тях.

Последните им мачове обаче показват доста повдигнат дух и настроение. Играха и с Етър във Велико Търново сравнително силно и класно. Така че разградчани няма да останат извън битката. Техните апетити също са нараснали.

 До предишните мачове се създадоха доста апетити и в другите отбори, особено в ЦСКА. Надявам се, че отборът няма да загуби този оптимизъм и настроение в битката за шампионската титла, въпреки че в последните седмици имаше малко колебливи игри.

- Споменахте ЦСКА. Това ли е отборът, който е наистина с реални шансове да детронира Лудогорец или не отписвате и някой от другите тимове?

- Аз не отписвам никой. Дори малко се учудвам, че Локомотив Пловдив дръпна малко назад. Не знам каква е причината. И тях съм имал възможност директно да ги гледам през това първенство. Пловдивчани играеха много леко, приятно и безкомпромисно в резултатите, не говоря за нещо друго. Изведнъж обаче Локомотив Пловдив омекна и се разколеба.

Черно море в някои мачове изпитва трудности, но си върви напред. Нека да не слагаме акцента само върху ЦСКА и Лудогорец в битката за титлата. За мен ще бъде интересно, ако това се случи. До последно да не знаем кой ще бъде шампион.

- Не отписвате останалите отбори и не смятате, че само два коня отбора ще борят да седнат на родния футболен трон?

- Аз казах 5 отбора. Имаше колебание в ЦСКА в дадени моменти в началото. Помним и Левски с какво настроение тръгна. Локомотив Пловдив и Черно започнаха с много силни мачове. Разградчани стартираха колебливо.

Не може да се посочи един константен отбор, който върви постоянно и стабилно.

- Слагате и Левски сред фаворитите, но те изостават най-много от останалите претенденти. Смятате, ли че си „сините“ могат да се преборят с тях?

- Левски го харесвам като отбор, чисто футболно. Играят доста добре, разполагат с качествени изпълнители. Показват модерен футбол, но там има други неща, които не се решават докрай.

- Вашият Етър ще успее ли да се пребори за мястото си в елита?

- Моята грижа и моята мъка е Етър с оглед на мачовете, които наблюдавам. Имам чувството, че има подобрение, има нещо, което да дава надежди по отношение на играта. Това, което видях срещу Лудогорец, ме разочарова вече напълно.

- Все пак имате ли надежда, че отборът ще оцелее в Първа лига?

- Тук вече те са зависи не само от себе си, но и от представянето на другите отбори. Сега Етър влиза в тежка програма – отиват на ЦСКА, а след това им идва Черно море. Виждате за какви мачове става въпрос. Ако от тези двубои те не вземат нищо, няма как да стане спасението.

- Симпатичен отбор са.

- Ама това е хубаво за противниците. Идват, лесно се играе във Велико Търново с приятни футболисти и приятна атмосфера. Отборът обаче затъва. Стискам им палци да има подобрение. 

ВИЖТЕ ОЩЕ: Само в SL! Знаменит треньор отсече: Най-голямата глупост ще е да сменят Илиан Илиев!  БФС има кусури, но се сложи масло в огъня

АВТОР: ИЛИЯН РАДКОВ

Етикети:
Sportlive.bg

ТОЧНО ПОПАДЕНИЕ


виж всички

Още по темата


Timeout


виж всички
Избрано от ТЕНИС

Стотици милиони: Колосалната точна сума пари, която Григор Димитров е заработил през цялата си кариера

Наскоро най-добрият български тенисист Григор Димитров отбеляза 600 поредни седмици в топ 100. Гришо се сблъска...

Реклама
Най-четени новини

виж всички