Разкриха кога ще стане ясна датата на Конгреса и кой ще е временен президент на БФС


Разкриха кога ще стане ясна датата на Конгреса и кой ще е временен президент на БФС
Снимка: Официален сайт на БФС

1548 0

Изпълнителният директор на БФС Борислав Попов даде важни разяснения след депозираната оставка на Борислав Михайлов. Той обясни реда за провеждането на нов изборен Конгрес. На първо време на 6 декември ще се проведе заседание на легитимния Изпълком, когато ще се избере дата и час, както и да стартира подготовката на самия Конгрес

Попов обяви, че временно длъжността шеф на БФС ще изпълнява Михаил Касабов. По принцип е трябвало това да стори първият вицепрезидент на централата Емил Костадинов, но той е отказал.

КАКВА Е ПРОЦЕДУРАТА ЗА НОВ КОНГРЕС

Технологичното време е минимум два месеца за подготовката на Конгреса. Трябва да се впише в Търговския регистър. Самият Конгрес ще се състои най-малко месец след обнародването в Търговския регистър", разясни Попов.

"Оставката е подадена и ще бъде насочена към Общото Събрание, което може да я приеме. Изпълкома само я констатира. Самото подаване на оставка от страна на г-н Михайлов е основания за провеждане на извънреден изборен Конгрес“, обяви Попов.

Костадинов се отказа, макар че по устав той трябва да бъде временно изпълняващ длъжността президент на БФС. Затова е натоварен Михаил Касабов. Следващият Изпълком ще бъде на 6 декември“, обяви Попов.

Нямам представа кои ще бъдат негови заместници. Изпълкомът, който ще свика Конгрес, ще заседава на 6 декември. Член на този Изпълком беше и Камен Костадинов, който почина през 2022 година“, отговори той на въпрос дали Боби Михайлов си е подготвил наистина заместници за нов президент на БФС.

"Аз съм назначен. Работя на 7 места. Няма да умра тук. Когато Общото събрание приеме оставката на Михайлов, ще си подам моята и аз. Изпълнителният комитет само констатира оставката, а Общото събрание я приема", разкри своите намерения Попов.

"Подадената оставката е основание за извънреден изборен Конгрес. Всеки може да се кандидатира, ако бъде издигнат", разясни още Попов.

След това стана ясно, че потенциалната дата за нов Конгрес ще е 15-ти март догодина.

 ВИЖТЕ ОЩЕ: Официално: Оставката на Борислав Михайлов е факт!

Етикети:
Sportlive.bg

ТОЧНО ПОПАДЕНИЕ


виж всички

Още по темата


Timeout


виж всички
Избрано от Левски

Рекордният трансфер на Левски и Сираков: Искаха 20 млн., а Гонзо стана историческа издънка

През този зимен трансферен прозорец Левски се раздели с двама от титулярите в нападението си - бразилците Роналдо...

Реклама
Най-четени новини

виж всички