Валентин Михов за изслушването на Боби Михайлов: Голям смях, някои не са ходили и на стадион


Валентин Михов за изслушването на Боби Михайлов: Голям смях, някои не са ходили и на стадион
Снимка: Yulian Todorov / LAP.bg

3382 0

Бившият президент на БФС и БПФЛ Валентин Михов заяви, че на днешния Изпълком Борислав Михайлов ще поеме своята отговорност и ще каже всичко там, където трябва. Той уточни, че не го казва, за да защити президента на футболната ни централа.

"Михайлов има доста опит, доста е лобирал за българския футбол. Да се научим в България един път да кажем, това е добро, това не е добро, дай да надградим доброто. Хвала на сърбите, шовинисти. Да си обичаме България е най-хубавото нещо", заяви Михов пред БНТ, който се възмути от депутатите, повикали Михайлов на изслушване.

"Голям смях. Аз тези депутати не съм ги видял да бъдат толкова активни в парламента. Те не са ходили някои на стадион. Прави са само в това, че се снимат само с шампионите".

Ще се кандидатира ли за шеф на БФС?

На въпроса дали би се кандидатирал за президент на БФС, той заяви: "Много хора ми казват, защо не опиташ. Не все още, ще помисля. Може и аз да се кандидатирам за президент на БФС, защо не? 45 години съм във футбола, все нещо съм научил. Властта и парите не са за всички. Управленци ѝ трябват на тази държава. Даваш и изискваш с компетентни и можещи хора. Аз съм си поемал отговорността, когато съм най-невинен. Днес ще се реши въпросът, но ние сме крайни. Тези, които най-много се навеждаха на г-н Борисов и г-н Михайлов, сега са от другата страна.".

Според него от кандидатите за БФС трябва да се види стратегия, както и пълен щаб, с който ще се работи. "Имаше някои спортисти, които отказаха да играят в националния отбор, това не е ли показателно колко си обичат държавата. В цяла Европа се играе футбол, а ние отлагаме мачове, защото нямаме стратегия да си направим стадиони. За 30 години демокрация не направихме едно стадионче. В Сърбия Вучич откри три стадиона онзи ден".

Той изрази мнение, че е оптимист за бъдещето на националния отбор. "С последните резултати на националния отбор по футбол сме на прав път. Искам да поздравя Илиан Илиев с това, което направиха момчетата". Изпълкомът е днес от 13 часа в "Бояна".

Етикети:
Sportlive.bg

ТОЧНО ПОПАДЕНИЕ


виж всички

Още по темата


Timeout


виж всички
Избрано от ЦСКА

"Тайни от бг елита": Фаетон от ЦСКА крие "младежка грешка", която за малко да му провали кариерата

"Тайни от бг елита" е новата рубрика, с която екипът на SportLive.bg ще запознава своите читатели с любопитни...

Реклама
Най-четени новини

виж всички